Nyheter

Vaggeryd padelcenter öppnar i höst

Nyheter Miljö- och byggnämnden lämnade ett positivt besked till ändrad användning av Biokleens tidigare lokaler intill travbanan i Vaggeryd. Till hösten blir där tre padelbanor. Det har tre målinriktade killar med Vaggerydsanknytning sett till

Här intill travbanan kommer man från i höst att kunna spela padel

Bröderna Milko och Jordi Linares-Rossell har tillsammans med Marcus Karlberg påbörjat sin entreprenörsresa. Till hösten öppnar de padelcenter intill travbanan.

Hur kom ni på den här idén?

– Vi spelar mycket själva och vi har sett utvecklingen som kommit. För fyra år sedan fanns det en padelanläggning med en bana i Taberg. Sporten upptäcktes och idag finns det 24 banor i Jönköpingsområdet som är uppdelade på fem anläggningar. Vi såg utvecklingen att alla andra älskar sporten lika mycket som vi gör. Så vi tänkte – det här ska vi satsa på! Sen var det här med lokal. Vi ville gärna vara någonstans där det inte redan fanns padelbanor. Eftersom vi alla tre har anknytning till Vaggeryd blev valet inte så svårt. Det är i Vaggeryd vi vill vara. När vi började planera för ett år sedan märkte vi att lokalen inte var helt enkel att hitta. Padel handlar om lobbspel och det behövs takhöjd som inte begränsar spelet och vi skulle göra rätt från början, berättar Jordi Linares-Rossell som idag bor i Jönköping.

Padeltrion letade lokaler i både Vaggeryd och Skillingaryd, besökte kommunen för att få hjälp med lokal utan att lyckas. För nio månader sedan var killarna i Biokleens lokaler som då hade flyttat sin verksamhet och hyrde ut i andrahand. Verksamheten som var inhyrda flyttade och fastighetsägaren tog kontakt med de tre ivriga killarna eftersom han visste att de önskade hyra hela lokalen… På den vägen är det och för två månader sedan började projektet rulla igen.

– Banans längd är 20 meter och 10 meter bred. I mitten delas banan av ett nät. Vid kortsidan är det glasväggar och på långsidan är det galler. Det är som en tennisbana med väggar. Vi har samma poängställning som tennis, man servar och börjar från höger, game set och match. Bollen är nästintill identisk också men racket är annolunda. Den är gjord av frigolit och har inget nät som tennisrack har. Man spelar alltid två och två och man ska se till att bollen studsar på sin halva. Man har väggar till sin hjälp så passerar bollen dig kan den komma tillbaka på din halva. Det är så otroligt rolig sport, fortsätter Jordi berätta och sprudlar av energi.

– Det bästa med padel är att det inte är kört som det är när man spelar i tennis. Man behöver inte vara duktig från dag ett och man har olika möjligheter. Spelet tar inte slut så fort och det är mycket enklare att spela. En Mexican uppfann sporten och tog med sig den till Spanien, som har varit värdland för stora mästerskap. Det spelas mycket i Argentina också och för ungefär fem år sedan kom sporten till Sverige. Hok har två utomhusbanor, men fördelen hos oss är att man kan köra padel hela året. Anläggningen hos oss är öppen från tidig morgon till midnatt. Tillgängligheten hos oss ser man, och bokar, via en applikation där man har ett konto. När man ser att en bana är ledig så bokar man den. När man har betalat får man en bekräftelse där vi skickar med en kod. Via koden kommer man in på anläggningen. Tanken är såklart att vi kommer att finnas på plats, nätverka och informera om padel. Vi vill gärna erbjuda annat också som turneringar, seriespel eller företagsevent. Det här är inte bara en sport – det är en social grej. Det kommer att finnas en loungeavdelning där man kan sitta innan och efter när man har spelat.

Ett positivt besked från miljö- och byggnämnden och strax är killarna igång…

– Vi väntar på startbesked bara för att kunna dra igång. Därefter blir det lite ombyggnationer i lokalerna. Banorna beställer vi från Spanien. Det finns leverantörer i Sverige också, men de är inte lika erfarna. Det är viktigt att det blir rätt förutsättningar från början och mattan är i konstgräsmaterial fast lite mer i annorlunda form, lite mer tätad. Under matten placeras mycket sand. Vi har lagt ordern på banorna och leveranstiden beräknas vara 8 – 10 veckor. Därefter kommer spanjorerna upp till Vaggeryd för att montera banorna. Belysningen är också viktig, vilket vi satsar på det bästa. Till hösten kommer vi att inviga vårt padelcenter i Vaggeryd, avrundar Jordi som tillsammans med sin bror och kompis nu har startat Vaggeryd padelcenter vid travbanan i Vaggeryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *