Nyheter

Välbesökt turistbyrå

Nyheter Trots nedläggningshot så fick turistbyrån åtminstone en säsong till

Ebba Henriksdotter

När vi nu är i slutet på juli så ville vi veta hur de har haft det på turistbyrån i Skillingaryd. Där träffade vi Ebba Henriksdotter som gör sin tredje sommar i turistbyrån.

– Vi har haft ganska många besökare i sommar, säger Ebba som berättar att det är en hel del utländska turister från Tyskland, Nederländerna, Danmark och i år också en del från Norge. För att folk ska hitta till turistbyrån får det inte vara för fint väder och inte heller för dåligt väder för då lockar andra aktiviteter som sol och bad eller shopping. Det ska vara som det mesta i Sverige, det ska vara lagom bra väder.

– Vi har dessutom haft många besökare från grannkommunerna som saknar turistbyrå och har så kallade infopoints runt om i kommunerna, enligt Ebba Henriksdotter som menar att folk nöjer sig inte med att läsa på en skylt, de vill prata med en fysisk person.

Hon menar att hennes uppdrag har blivit lite större eftersom hon har fått frågor om vad som är aktuellt i Värnamo, Gnosjö eller Jönköping. Hon har dessutom haft besökare som varit nyfikna på aktiviteter i såväl Sävsjö som Eksjö.

Vad är det som folk frågar mest efter?

– Det är det traditionella, enligt Ebba som talar om att det är badplatser, sevärdheter och restauranger som folk söker. En vanlig fråga är om det finns Systembolag och den frågan gillar hon för det är bara att gå ut och peka. Men det som har stor efterfrågan är fiskekort som de säljer en hel del av.

– Jag tror på den fysiska turistbyrån och hävdar att den behövs, säger Ebba och menar att den bidrar till kommersen i Skillingaryd eftersom många som stannar till för någon fråga väljer att stanna i Skillingaryd för att äta eller fika.

Välfyllt med broschyrer

Taggar

Dela


2 reaktioner på Välbesökt turistbyrå

Kommunen är större än Skryd med närområde. Detta vet de på Turistbyrån med och skickar nog folk dit de ska förhoppningsvis.

Vi har ju också den fina Fågelforsdammen med en fin cykelled något att peppa för
Från Östra lägret till Götaströms golfklubb
Vill man kan man cykla vidare till Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *