Nyheter

Välgörenshetslopp för barncancer

Nyheter Idag har Sörgårdsskolan i Skillingaryd sprungit, lunkat eller gått för att samla in pengar till barncancerfonden

Rolf Claesson är med och håller i loppet  [1/7]

Ann-Sofi Fält är förskollärare  [2/7]

Spring för cancer  [3/7]

Alla barn var med och gick eller sprang runt dammen  [4/7]

Rolf Claesson bjuder på dricka under och efter loppet  [5/7]

Vätskepaus  [6/7]

Vilar lite innan nästa runda springs  [7/7]

Runt lilla dammen vid Sörgårdsskolan i  Skillingaryd var det full aktivitet under morgonen. Förskoleklassen och årskurs ett lunkar, springer eller gå runt dammen som mäter cirka 240 meter. När eleven kommit ett varv får man ett streck på sitt armband. Varje streck på armbandet inbringar ett belopp.

– Barnen har övat innan. Man får gå eller springa. De små springer runt dammen här precis bredvid skolan och de större barnen kommer att gå en längre sträcka, säger förskollärare Ann-Sofie Fält.

– 172 elever är med på skolloppet idag och vi bjuder på dricka under och efter loppet, säger Rolf Claesson.

Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Danmark, Sverige, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Loppet anordnas av Team Rynkeby Fonden och genomförs på samtliga skolor fredagen den 7 april 2017 – fredagen före påsklovet.

Genom att delta i Team Rynkeby Skolloppet gör eleverna inte bara något bra för sig själva. De blir också del av en stor, nordisk gemenskap som, oavsett klasser, skolor och landsgränser, bidrar till att göra märkbar skillnad för barn med allvarliga sjukdomar.

Inför loppet har eleverna möjlighet att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby Skolloppet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *