Värmeverket invigdes
Nyheter Vid lunchtid klipptes bandet till kommunens nya värmeverk. – Det är en milstolpe, menar Roger Ödebrink ordförande i Vaggeryds Energi AB.
Utanför värmeverket på Götafors samlades många leverantörer, politiker och medarbetare i dag för snittar och bubbel. Krister Lundgren, marknadschef på Vaggeryds Energi berättar för oss innan invigningen att ”det känns fantastiskt bra i dag”.
Rikard Larsson, vd på Vaggeryds Energi, hälsade alla välkomna med:
– Största investeringen i kommunkoncernen och största investeringen för oss i Vaggeryds Energi. Vi kommer att bjuda in några talare innan det blir det dags att klippa bandet. Därefter blir det rundvandring av våra driftkillar i vår fina anläggning.
Thomas Sandstedt, Waggeryd Cell;
– Klimatklivet gjorde det här möjligt för oss och vi har gjort investeringar för att ta tillvara på spillvärmen, energin som vi tidigare inte använde. På årets första fyra månader har detta genererat 7 000 megawattimmar. Grattis till er nya fina anläggning och grattis till alla som jobbar här.
Roger Ödebrink (S) ordförande i Vaggeryds Energi AB, tar vid:
– Roligt att så många är samlade här i dag. Det är en milstolpe i kommunens utveckling. Tack till alla som gjort detta och visst har termosen blivit ett riktmärke.
Därefter tog trion Rikard Larsson, kommunstyrelsens ordförande Kenth Williamsson och partikompisen Ödebrink tag om bandet, klippte och förklarade därmed värmeverket invigt.
Driftsamordnaren Joakim Olsson tog täten i rundvandringen och vi gick förbi inlastningen av bränslet, som är av grot vilket är en klassisk lösning. Torkzon och askzon, pannan…
– Ingenting går till spillo, askan går tillbaka som gödning i skogen. I den ljusblåa pannan brinner det och vattnet värms till fjärrvärme, berättar Joakim.
Rikard Larsson, vd, berättar vid rundvandringen att:
– Arbetsmiljömässigt är det jättebra. Våra driftkillar har varit med i hela byggprocessen.
Efter rundvandringen bjöds alla inbjudna till god lunch. Imorgon är det öppet för allmänheten att se värmeverket på det passande gatunamnet ”Flisvägen”, både från in- och utsidan.
Bild: David Alin
Text: Sara Mejving