Nyheter

Vill ha en tydligare plan

Nyheter Trafiksäkerhetsplanen finns nu ute bland kommunens nämnder och styrelser för genomgång.

Hastigheter bör diskuteras innan trafiksäkerhetsplanen tas i bruk

– Trafiksäkerhetsplanen var i det tunnaste laget och vi behöver jobba mer med det. Nu är den lämnad på remiss till partierna. Vi kommer att diskutera cykelvägar och övergångsställen och i den utgåvan som finns nu är inte detta omtalat, vi behöver fylla på den med fler tydligheter, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande som hade nya trafiksäkerhetsplanen på kommunstyrelsens bord under senaste mötet.

– Hastigheter har varit uppe för dialog ett flertal gånger och vi som kommun bör titta på närliggande kommuners hastigheter. Remissen som är utskickad nu ska svar inkomma senast 20 januari vilket är datumet vi förlängt remisstiden till, menar Kenth Williamsson (S) oppositionsråd.

Tekniska kontoret har tagit fram ett trafiksäkerhetsprogram för Vaggeryds kommun, för att systematiskt arbeta för ett trafiksystem som förbättrar säkerhet och tillgänglighet. Trafiksäkerhetsprogrammet ska uppdateras var fjärde år i samband med ny mandatperiod.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vill ha en tydligare plan

Övergångsställen är väl inget att diskutera, det tar ni ju ändå bort efter ett tag, och sen sätter dit ett nytt. Verkningslöst och bortkastade pengar i mitt tycke.

Vet inte om det tillhör ovanstående artikel men skulle önska att man via löneavdrag kunde få chans att skaffa en elcykel. Tror det skulle gynna miljön, och även om man bor en längre sträcka från jobbet så kan man ta elcykel när man känner att vanlig cykel blir för tungt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *