Nyheter

Vill införa parkeringsförbud

Nyheter En samling A-traktorer som spelar hög musik har blivit ett problem i närområdet. Nu har en kommuninvånare skickat in ett mejl till kommunen med förhoppningen om att införa parkeringsförbud vid ICA i Vaggeryd. 

Vaggerydsbon har skickat in en skrivelse till kommunen där rätt person ska ta det här på allvar och göra något åt problematiken vid parkeringen intill ICA. I skrivelsen står det att varje kväll samlas A-traktorer och spelar enormt hög musik som håller boende vakna och att detta inte är acceptabelt längre. 

– Vi vill att det införs parkeringsförbud på ICA-parkeringen när affären är stängd. Med ett förbud kommer det att avhjälpa problemet och göra livet enklare för oss som bor i centrum. Våra liv förstörs när man inte får sova ordentligt. Det är aldrig lugn och ro i sitt egna hem och det är inte ens lagligt att göra som förarna gör, så snälla hjälp oss då vi har rätten på vår sida. Jag tycker att man ska åka till Vaggeryds centrum en kväll och stanna en timma eller två och höra hur högt de spelar och väsnas. Därefter kan man fundera på hur det är att leva med detta varje kväll och natt i princip, vilket är omänskligt och extremt respektlöst, skriver Vaggerydsbon i mejlet till kommunen. 

Högt ljud på parkeringen kvällstid tycker närboende

Taggar

Dela


41 reaktioner på Vill införa parkeringsförbud

Bra förslag. Har hört att det finns Securitasvakter på äldreboenden. Har kommunen råd med vakter hos de äldre så har de väl råd med vakt på parkeringen. Känns mer angeläget. Tror inte det är så mycket ”väsen” hos de äldre.

Snälla, vad hjälper en väktare? Ska han/hon stå där och säga ”snälla var någon annanstans”. Vem betalar för det?

Tycker ni inte det är onödigt att bara klagar på a-traktorer? När jag är ute och går med hunden på kvällarna och lite senare på helgerna brukar jag gå förbi där och tycker att det brukar vara tyst. Ibland kan det spelas väldigt hög musik men det brukar inte vara a-traktorerna utan vanliga bilar. Så jag själv tycker att det är onödigt att dra alla a-traktorer över en kant och bara skylla på dem…
Mvh Lasse

Det är inte bara A-traktorer som åker runt och spelar musik, finns massor av bilar också men ingen bryr sig om dem utan kastar all skit på dem som åker a-traktor

Tror som många av eder att de som vill låta ungdomen åka i sina bilar med hög volym på radion nattetid inte själva bor i de centrala delarna av Vaggeryd.

Nu har detta blivit en olägenhet som behöver tas itu med!

I mina glansdagar såg jag det som en plikt att sorgfälligt vårda min hälsa och sjukdom undveks bäst genom frisk luft, rörelse, renlighet samt måttlighet i mat och dryck.

Jag tycker att dagens ungdomar borde anamma detta också och inte sitta i en bil på kvällskvisten.

Såg i går en inkrupen ungdom i bagaget på en liten epa. Tänk om det hade varit den på Hokvägen. Var rädda om er ungdomar.

Jag har själv bott precis bredvid parkeringen tidigare och det är definitivt inte så att de bara åker runt eller förbi. Nej nej nej. De parkerar där i en timme eller 2 och dundrar musik som hördes rakt in i min gamla lägenhet och det är inte många som hade kunnat sova med bashögtalre som känns ändå in i sängen. Så illa var det. De parkerar nån timme, sen tar de en åktur i en 10 minuter en kvart kanske, sen kommer de tillbaka och dundrar musik igen i en timme eller två. Sedan upprepas detta hela kvällen och även på natten. Både epatraktorer och deras vänner med mopeder utan ljuddämpare.
Det kanske har blivit bättre sedan jag flyttade men det tror jag inte. Bor en bit bort nu men basen hörs till och med hit! Så ännu närmare parkeringen är det olidligt. Det vet jag av erfarenhet. Bor man inte där själv så vet man inte hur jobbigt det blir vecka ut och vecka in med detta. Det är fruktansvärt.
Bor man runt parkeringen är det inte rimligt att behöva stå ut med den ljudnivån. Inte kvällstid och nattetid i alla fall. Man ha rätt att få sova i sitt eget hem. Vissa ljud får man tåla ja, men inte ska man behöva ”tåla” en bashögtalare utanför mitt i natten!
Det finns andra ställen att stå på. De kan stå på rad nånstans utanför samhället och spela hur mycket de vill ju, men sanningen är troligtvis den att de faktiskt tycker det är lite kul att störa ”vuxenvärlden” och att känna sig ”rebelliska”. Det är vad jag tror. Säger inte att alla är sådana men en del tycker det är kul att jäklas med folk. Därför är det skitbra med ett parkeringsförbud efter en viss tid. Så är det i Jönköping på en del parkeringar och det verkar fungera. Det är ju ett vaktbolag som åker rond förmodligen och ger böter ifall man står där då. Inte svårare än så. Det tycker jag det är värt för att invånarna i Vaggeryd ska kunna få lugn och ro i sina egna hem. Vi behöver definitivt inte curla och dadda med ungdomarna mer än vi redan gjort. Beter man sig illa så blir det konsekvenser. Bara för dem att lära sig, precis som alla vi andra.
Och argumenten att det finns allvarligare brott att ta hand om är bara löjligt. För den personen som inte får sova är detta ett otroligt allvarligt problem. Testa själva en vecka att inte sova så får ni se hur ni mår efter det. Tänk er då att det är så varje vecka, hela året. Det är ju skadligt för hälsan till och med!

Jag håller med. Sätt upp en bom efter klockan 22.00 och problemet är löst. Och ni som inte bor i centrum tycker jag kniper igen. Uppge era adresser så vi kan skicka ungdomarna till er, så hoppas jag sedan att ni kniper igen. Bor man inte i centrum så vet man inte om problemet. Man börjar ju undra över folk.. Vad är det för allvarliga fel på vissa. Herregud.

Ja Anders det är böter på det, helt korrekt. Det är även olagligt att köra fem kilometer över hastighetsbegränsningen. Medger du här att du alltid följer lagar och regler. Det är olagligt att spela hög musik, men allt är relativt. Du klagar på att en EPA-traktor spelar för hög musik, ändå klarar folk bo vid Harrys i stan och dom har banne mig inte öppnat mathålet om att det är högljutt. Kan denna lagen ses som korrekt? Eller ännu ett sätt för bittra avundsjuka svenskar att få bort så många EPA-traktorer som möjligt. Dagens aforism: stör du dig på lite Lasse Stefans en lördagskväll eller vill du bara få bort ”ligister”/a-traktorföraren från gatan, för att du (precis som alla andra icke bilintresserade) anser att dessa förare är smuts och förpestar samhället utan att ha pratat med människan?

Lätt att sitta här och har åsikter om ljuden som stör när folket här inte ens bor i centrum..
Jag bor inte heller i centrum men tycker ändå hur svårt kan det vara.
Dem som tydligen hänger där har alla något slags fordon. Så då är det ju bara att dra till en annan plats som man inte stör på nattetid. Det borde väl ändå vara folket och musiken man träffas för inte just Ica-parkeringen. 😉

Polisen kan utfärda böter direkt om man spelar för hög och störande musik numera.
Kan även bli ett problem vid ansökan om lämplighetsintyg för körkort

Håller med föregående talare. Prata med ungdomarna istället för att ”någon annan” skall göra det. Du kanske till och med ändrar uppfattning om ungdomarna. De varken bits eller tar fram vapen utan till och med kanske flyttar på sig………
Dessa ”ligister” ska ta hand om oss i framtiden OCH är fina människor som majoriteten utav mänskligheten………..

Men detta är ju skitsnack. Jag är på parkeringen nästan varje kväll, alltså så högljutt är det inte. Man hör ju inte ens musiken när man sitter i en annan bil. Det är bara klagomål för klagandets skull. Alla har väl varit unga? Finns ju inget som främjar dem som gillar bilar, ljud med mera. Det är mycket få personer som verkligen går loss på hög musik kvällstid. Har man tid att sitta här och klaga, ta ett förstoringsglas, ta registreringsnumret, ring och säg sanningen istället för att stänga ner en hel parkering. Herregud ni är ju pinsamma på riktigt, bete er som vuxna…

Min första undran är då om det kommer ett parkeringsförbud, vem ska då se till att det efterföljs? Polis? Väktare? Sedan måste det troligen till ett stort staket/mur finnas för att stänga ute dessa och alla andra. Vem står för denna kostnad? Troligen alla i kommunen då skatten höjs.
Min andra undran är då, om inte A-traktorerna får vara där, vart kommer de då vara? De kommer vara kvar men på andra platser.

Med detta sagt menar jag inte att det inte är jobbigt att höra dem nattetid. För jag förstår er som råkar ut för det.

Jag som 65-åring har absolut inget problem med dessa A-traktorer på kvällarna visst det spelar hög musik men det går faktiskt att stänga sina fönster på kvällarna och strunta i det. Om du då som vuxen tycker det är jättestörande så tycker jag också att ni kan gå fram till dessa stackars ungdomar och fråga vänligt om det kan sänka ljudet lite så tror jag det faktiskt att de kommer att gå med på det 😇

Man har rätt att inte bli störd i sitt hem. Punkt. Kanske finns praktiska lösningar på detta men framför allt är ungdomarna nog fullt kapabla att prata om detta och respektera att folk inte vill bli störda. Men det hänger ju på att vuxna pratar med dem och med varandra på ett vuxet sätt. Att ungdomar ska få göra som de vill bara för de är ungdomar är snarare att nedvärdera dem.

Så vart ska vi vara? Ingenting kommer hjälpa av att stänga ned parkeringen, det kommer ändå vara livat i centrum, det är inte så att man står på parkeringen hela kvällen utan man åker runt, så då kanske man ska införa ett förbud mot bilar i hela centrum? Troligen det enda som hjälper.

Inte roligt att läsa dessa anonyma inlägg. Svagt att inte våga stå öppet får sina åsikter. Självklart skall kommunen ta problemet på allvar. Måste vara jobbigt att varje natt få sin sömn störd. Föräldrar; tala med era ungdomar och få dem att sluta med detta störande

Varför inte klaga på verkliga problem? Så fort det handlar om droghandeln i kommunen så är det ingen som yttrar sig, men när ungdomar är ute och leker lite så ska alla ha en åsikt. Kommunen gör inte direkt något för de bilintresserade personernas skull, men klart det kanske är mer okej att sälja knark och misshandla gubbar utanför bygghandeln?

Så bara för att det pågår droghandel så kan inte andra problem i samhället belysas? Att folk pundar förstör iallafall inte min nattsömn. Det som ämnet berör är brottsrubricerat som förargelseväckande beteende men får då inte diskuteras för att det finns andra problem i samhället? Den sämsta av argument om du frågar mig.

Johan har ju bevisat att han använder hjärnan innan han skriver. Fattar inte hur folk kan försvara att folk beter sig som svin och stör andra medborgare var och varannan natt. Dessa medborgare borde ha rätt till sin sömn och trygghet som alla andra. Man kan ju undra om deras föräldrar hade tyckt det var kul om jag hade ställt en bergsprängare med extra bas utanför deras sovrumsfönster varje natt… Jag tror inte det

Jag är mer rädd för det som kan hända när det finns så mycket kriminalitet och dock som jobbar i det tysta. Det är en tidsfråga innan det händer något som är allvarligare en än EPA-traktor som spelar hög musik. All annan kriminalitet i det tysta. Det är jag riktigt mörkrädd för.

Är det inte bättre vi förbjuder ungdomar att vara ungdomar helt och fullt…?
Är det inte bättre vi förbjuder äldre (som behöver extra tid för betalning och kuponger med mera) i ICA-kön?
Är det inte bättre vi förbjuder lägenheter i centrum?
Eller varför inte förbjuda bilar över huvud taget? Någon kanske råkar tuta mitt i natten!
Eller så jobbar vi för gemensam respekt för varandra i samhället, alla har rätt att vara någonstans!

Japp respekt! Respekt är väl knappast att spela musik nattetid på Icas parkering? Finns ju ett antal andra ställen att samlas på om man nu tycker det är så himla häftigt att spela musik mitt i natten.

Tycker det är rimligt att lägga ett parkeringsförbud där nattetid. Dock, hjälper det inte långsiktigt. De kommer ha ett behov av att träffas och spela musik tillsammans. Låt så vara. Hellre det än att ungdomarna begår brott, sabotera eller några andra hyss. Prata med dem. Få dem att åka till IP eller någon annan plats de inte stör.
Sedan att jag är den förste att hålla med om hur frustrerande det är med dessa långsamma ”bilar” vet inte hur många gånger man har varit nära att köra in i baken på dem när de överraskar bakom ett krön.

Eller så väntar man nån vecka framåt, då börjar skolan igen och ”problemet” förmodligen löser sig automatiskt… och jag tror heller inte på förbud, om en parkering stängs, ”öppnas” nästa.
Personligen tycker jag det är fantastiskt roligt för ungdomarna är få tuffa runt i dessa fordon och har inga problem med hög musik! Men det är ju jag det… 🙂

Tror ändå det är bättre att kommunen köper in hörselskydd till de berörda invånarna. Skämt åsido finns det inte värre saker att lägga energi på.
Dagligen är det mord och våld i vårt land och det är inte de som äger en A-traktor som sysslar med våldet. Lägg er energi på detta i stället.

Anders, du snackar i nattmössan. Det är ju snarare tvärtom att flera partier är för att öka maxhastigheten på a-traktorer för att bättre smälta in i trafiken.

Detta är ett polisiärt ärende och inte kommunens ansvar. En stilla undran också hur skulle ett eventuellt parkeringsförbud efterföljas?

Håller med mailskrivaren. Alla har rätt till lugn och ro i sitt hem.

A-traktorerna är ett problem som blir större och större. Det är en tidsfråga innan lagen rörande dessa rivs upp, frågan diskuteras överallt och riksdagens ledamöter uppvaktas i frågan. Så klockan klämtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *