Nyheter

Vill servera alkohol – får avslag igen

Nyheter En kaféverksamhet i kommunen vill kunna servera alkohol. Men har tidigare fått avslag av socialnämnden. Nu avslår även förvaltningsrätten överklagan.

För nästan ett år sedan fick verksamheten avslag av socialnämnden. Anledningen till avslaget var att verksamheten inte uppfyllde de krav som alkohollagen ställer på matens kvalitet och köksutrustning.
– Den sammanvägda bedömningen av serveringsställets utbud, kvalitet och allmän standard är avgörande för om serveringstillstånd ska beviljas. Bedömningen är att nuvarande utrustning och förädling av mat inte uppfyller de krav som alkohollagen ställer, berättade socialnämndens ordförande Anki Löfstedt (M) för oss då.

Men verksamheten höll inte med om beslutet. De menade att de med råge uppfyller kraven på både variation och tillagning av mat, samt att de dessutom har ett utrustat kök. Därför överklagade de beslutet till förvaltningsrätten som skulle avgöra om socialnämnden i Vaggeryds kommun gjorde rätt som avslog ansökan.

Förvaltningsrätten går på socialnämndens linje och avslår överklagan med bland annat följande motivering:
”Förvaltningsrätten bedömer att utbudet inte uppfyller alkohollagens krav på matutbud. Nämnden har även avslagit bolagets ansökan med hänvisning till att kökets utrustning inte uppfyller alkohollagens krav”.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


7 reaktioner på Vill servera alkohol – får avslag igen

Måste gå att lära sig något av besluten i båda instanserna eller? Gör en åtgärdsplan och utför punkt för punkt så torde man väl vara i hamn? Skulle göra sig gott ”därute”.

När detta var i nämnden så röstade jag och Fredrik C för ett tillstånd. Men S och M var emot
Var där och åt i dag, helt obegripligt att man kan neka tillstånd. Det var ordning och reda.

Jan-Erik Aronsson SD

Fel politisk färg på väggarna stod det väl också i beslutet eller hur var det?

Snurrigt
”Anledningen till avslaget var att verksamheten uppfyllde de krav som alkohollagen ställer på matens kvalitet och köksutrustning”.
Har det blivit sämre?
”Förvaltningsrätten bedömer att utbudet inte uppfyller alkohollagens krav på matutbud. Nämnden har även avslagit bolagets ansökan med hänvisning till att kökets utrustning inte uppfyller alkohollagens krav”.

De får väl köra med korv- eller ostbricka.

Eller den där mazarinen de körde med på 60-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *