Nyheter

Vill smycka Skillingehus med en murkrona

Nyheter En medborgare i kommunen har inkommit med ett förslag där denne vill att den äldre delen av Skillingehus ska besmyckas med någon form av murkrona.  

En murkrona är en heraldisk rangkrona, som står för en kommuns rang av stad. Den består av en murad ring med hängtorn och placeras normalt ovanpå stadens vapensköld. På grund av svenska heraldiska regler får inte Vaggeryds kommunvapen ha en murkrona med tre torn i.

Bland annat kan man läsa följande i förslaget:
”Skillingaryd är också platsen för stor internationell intresse nu när Sverige gått med i Nato. Detta gör att en utsmyckning av Skillingehus skulle kunna påverka bilden av Vaggeryds kommun”.

Enligt förslaget från Claes Johansson som avhandlades under kommunfullmäktige på måndagen så skulle man exempelvis kunna snegla åt klockstapeln på Skillingaryds kyrkogård.
”Den är av stort internationellt arkitektoniskt intresse”.

Claes Johansson fick själv föredraga för sitt förslag under kommunfullmäktige.
– Nässjö kommun har utsmyckat med målningar från kända konstnärer för att pryda nakna husväggar. Det finns tre syften med mitt förslag: 1. Markera tyngden på huset 2. Skymma ventilationen 3. Kan skapa en takterass med labyrint.

Förslaget skickas nu vidare till kommunstyrelsen.

Genrebild. Foto: Sara Mejving

Taggar

Dela


4 reaktioner på Vill smycka Skillingehus med en murkrona

Jag tänker detsamma som ovanstående, eller vad sägs om en midsommarstång till Sörgården? Undra om dessa politiker är medvetna om att det faktiskt är personal som på sin fritid försöker att ge våra äldre en någorlunda midsommar trots inga ekonomiska bistånd eller liknande. Personalen gör det för att de vill att de gamla ska få uppleva att det faktiskt är midsommar och inte en vanlig fredag. Den kan ju politikerna fundera på när de sitter där med sina familjer och vänner när vi har äldre som kanske inte har någon. /Otroligt förbannad anhörig vars far bor på Sörgården

Absolut, Claes förslag till markering av denn sanna demokratins företrädare och högborg är värd allt stöd!

Finns det inte viktigare saker att spendera skattepengarna på än utsmyckning av byggnader? Skolor och simhall till exempel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *