Nyheter

Vindskydd ska synliggöra runstenen

Nyheter Tekniska kontoret har av miljö- och byggnämnden fått sin ansökan om bygglov av ett vindskydd i Hok beviljad. Detta trots viss oro från en närboende som menar att det kan bli ett tillhåll för ungdomar som skräpar ner på platsen.  

Vindskyddet ska byggas i ett område som enligt detaljplanen är avsett som allmän platsmark (natur). Vindskyddet kommer att fungera som en del av lekplatsen, vilket även hjälper till att synliggöra en runsten som finns i området.

Lovar ordentlig belysning

Tre grannar har lämnat synpunkter. Två av dem hade inga invändningar. Däremot uttryckte den tredje oro för att området kan bli ett tillhåll för ungdomar som skräpar ner och vandaliserar. För att motverka detta har Tekniska kontoret lovat att området kommer att belysas ordentligt.

En annan granne ifrågasatte behovet av vindskyddet och uttryckte oro över att det skulle skymma runstenen från vägen. Kommunen har dock klargjort att vindskyddet och lekplatsen tillsammans kommer att bidra till att göra runstenen mer synlig och tillgänglig för besökare.

I möteshandlingarna skriver man att vindskyddet är en del av kommunens satsning på att skapa en trivsam och historiskt inspirerad mötesplats för invånarna i Hok. Med lekplatsen och vindskyddet hoppas man kunna erbjuda en trevlig och trygg miljö för både barn och vuxna att samlas.

Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


1 reaktion på Vindskydd ska synliggöra runstenen

Är det detta som vi ska prioritera i Hok?
Börja med en ordentlig lekplats till våra barn i samhället i stället!
Vi ska även behöva se hur illa det ser ut där nya förskolan skulle vara! Som dessutom skulle varit klar för 8 år sen….
Prioriteras ju helt galet här ute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *