Nyheter

Voterade om kulturskola på skoltid

Nyheter Jörgen Johansson (C) väckte en fråga vid kommunstyrelsens sammanträde tidigare i våras om att uppdra till två kommunala nämnder att så långt som det är möjligt att skapa förutsättningar till kulturskola på skoltid

Arkivbild

I initiativärendet står det beskrivit att det är viktigt för barns välmående och likabehandling. Kommunledningskontoret fick i uppdrag av kommunstyrelsen att bereda ärendet. Initiativärendet har skickats till skickats till förvaltningscheferna vid kultur- och fritid samt barn- och utbildning. Båda förvaltningscheferna återkom med att nämnderna har ett uppdrag att ta fram en barnkulturplan och kulturskolan är en av flera aktörer som kommer att vara aktuella i den planen. 

Thomas Axelsson (KD) nämner att först var hans parti som lämnade förslag på att titta över det här med kulturskola som var på kvällstid, om man kunde ha det på dagtid istället.
– Nu var det Jörgen som lade förslaget att man ska ta fram riktlinjer men det avslogs. 

Kenth Williamsson (S);
– Man får vara försiktig med att säga vad andra kommuner gör och skälet till avslag är att båda nämnderna redan har ett uppdrag att ta fram en barnkulturplan. 

Thomas Axelsson (KD) menar att ”det är något annat, här är det musikundervisning” och Williamsson kontrar med att ”vi har en kulturskola och inte en musikskola”. 

Gert Jonsson (M) ordförande kommunstyrelsen kommenterar:
– Skolan är hårt statligt styrd och det är rektorn som ansvarar för undervisningstiden. Vad är det vi i kommunstyrelsen har rätt att besluta i skolan?

Efter diskussion begärdes votering i kommunstyrelsen där 7 sa nej (avslag på initiativärendet) och 6, samtliga oppositionspartier, röstade ja. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *