Nyheter

Votering avgjorde grusning av boulebanan

Nyheter Fullmäktigeledamoten Klas Gustavsson (EMP);s motion angående att grusa upp boulebanan i Hok fick avgöras med röstning under gårdagskvällens kommunfullmäktige

Arkivfoto

Kommunfullmäktiges förslag var att avslå motionen, där man gick på kommunstyrelsens linje. I kommunstyrelsens fanns det redan reservationer från (SD), Magnus Thelin (L) till förmån för Jan-Erik Aronsson (SD);s förslag som var att bifalla motionen.

Ett gemensamt samråd har hållits med förvaltningscheferna för tekniska och kultur- och fritid. Vid detta samråd framkom det att kommunen inte har byggt banan och att man inte ger bidrag till drift för boulebanor. Om en eventuell förening tar ansvar för en bana kan medel ges för iordningställande av banan.

– Jag yrkar bifall till motionen, säger Klas Gustavsson (EMP).

– Vi fick se den här motionen och vi talar om spontana mötesplatser och att vi ska gynna sånt. Det här är ett utmärkt sätt att genomföra det här. Det är så lite pengar och en uppskattad boulebana där folk träffas och vi tycker att vi kan bifalla det här genom att köra dit ett lass grus, säger Jan-Olof Svedberg (SD).

– Jag ska börja med att delvis yrka bifall. Jag tycker att vi ska grusa upp den, men då måste det finnas någon som kan sköta om den. För mig är det viktigt att vi har någon som tar hand om den. Bifall till motionen får jag säga då när vi inte kan ”delvis” kan bifalla, säger Ewa Magnusson (L).

– Jag yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag, säger Gert Jonsson (M).

– Jag yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Man kan söka bidrag även om man inte har en förening, kan vara bra att upplysa om, säger Ulf Abrahamsson (C).

– Jag yrkar bifall till motionen. Nu är det viktigt med mötesplatser och här finns ett initiativ från medborgare, så det klart att vi ska yrka bifall till motionen, kommenterar Lennart Karlsson (EMP).

Två förslag ställdes mot varandra. Avslag eller bifall till motionen där det handlar om grusning av boulebanan. Votering begärdes. (L), (SD), (EMP) och (V) gick tillsammans och ville lämna ett lass grus till boulebanan i Hok, men det det räckte inte för att motionen skulle bifallas.

29 ja och 11 nej blev resultatet och motionen avslogs. Reservation gjordes från (V), (SD), (EMP) och (L).

Taggar

Dela


8 reaktioner på Votering avgjorde grusning av boulebanan

Niklas, det är just det som är problemet. Om kommunen ska köpa ett lass grus blir det dyrt. Det är dessutom inte kommunens uppgift.
Om människorna som vill ha en boule-bana går ihop, tar ansvar för det som är byggt, så tror jag att de löser det utan konstigheter.
Det kan ju tom finnas någon företagare i Hok, som vill ta ett socialt ansvar och se till att dess anställda och samhällets invånare har en mötespunkt på fritiden.( och kanske får lite positiv mediatid)
Hur många ”lass grus” eller liknande önskas av invånarna under ett år?
Ta hand om era egna önskemål, jag lovar det smakar bra att inte vara beroende av kommunen.
Vuxnas fritidssysselsättningar betalas av de vuxna, inte pengar som ska gå till vård, skola och omsorg.

Nu tycker jag det behövs en förklaring från min sida till varför nej till motionen.
Tycker inte det är en fråga för KF utan något som kultur o fritid borde kunna fixa utan något ståhej.
Tycker med andra ord att motionären borde ställt frågan till kultur O fritid istället, vilket fortfarande är möjligt.
Skulle bli förvånad om de säger nej till ett last med grus.
Tycker helt klart man ska grusa mm.

Hokborna var inbjudna till en informationskväll i Brokyrkan för över ett år sedan, då vi fick lägga fram vår önskemål om Hok. då framförde jag om en önskan om lite sand till boulebanan, fick som svar att det inte skulle vara något problem, såg i tidningen att det hade varit uppe till behandling efter några månader men bordlades. Nu är cirkusen igång igen boulebanan igen vuxen och vi som häll på lite med sporten är för gamla och orkeslösa för att skyffla
sand. Ett förslag om den sand som vi inte fick kanske kunde läggas på halkbekämpning eftersom det även där ska bli indragning, lägg då gärna lite extra utanför kommunhuset för jag tycker det verka vara lite stelbent där.

Stig, som jag känner hokabor kan jag inte tänka mig att inte problemet är löst, om det var över ett år sedan det dök upp.
Hokabor är driftiga,envisa och tycker faktiskt om att klara sig själva.
En inblandning av kommunen skulle antagligen vara till ondo för den fortsatta utvecklingen.

Mats Oskarsson

Frågan dök upp för över ett år sedan när kommunen ”hälsade på” i Brokyrkan i Hok, så det är ingen direkt ny fråga/önskan.

Stig, jag är säker på att de som vill ha ordning på boule-banan fixar materialet utan att använda skattepengar.
Det är så det ska fungera, då får man också några som tar ansvar för densamma.
Det är så himla lätt att ropa efter kommunen, ofta med mer energi åtgång än om man löst problemet.
Nu vet jag inte ens om de som byggt banan bett om hjälp, eller om detta är ett initiativ från Empartiet. Det framgår ju ingenstans att behovet finns eller hjälpen är behövd.

Så mycket för den dyra och eminenta Grönstrukturplanen, som iofs inte är klubbad ännu i kommunstyrelsen.
Där pratar man sig varm för spontana mötesplatser för kommunens invånare, men det verkar som om många i kommunens politiska ledning inte läst den eller förstått den delen i planen.
Svagt att inte ens en del politiker med lokal anknytning vågat stå upp mot partipiskan.
Ett par tusenlappar till en spontan mötesplats i lilla Hok är ett loppiss i havet mot de miljoner som läggs på idrottsanläggningar och ”mötesplatser” i tätorterna.
Urbota svagt hanterat.

Stig Svensson (SD)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *