Nyheter

Vsbo kikar på kommande bygge

Nyheter Kommunala bostadsbolaget kikar på byggnation i både Skillingaryd och Vaggeryd.

Satu Jonsson, vd för Vsbo. Arkivbild

I Vaggeryd lär inte nästa byggnation bli i kvarteret Tor trots att man har tomtmark där och nyligen byggt två stora hus om totalt ett 80-tal lägenheter,
– Nej, vi är nog inte redo för en så stor byggnation så nära inpå, säger Satu Jonsson som är vd för Vsbo.
Mest aktuellt är nog tomten Karlsborg vid Karlavägen.

• I Skillingaryd
För Skillingaryd är Smultronet mellan Kvarngatan – Idrottsgatan med framsida mot Kvarngatan är ett alternativ men det finns fler.  Satu Jonsson vill inte berätta vilka man tittar på men man har ett par alternativ till. Ett av dem är kanske det gamla Turisthotellet vid Storgatan – Kaffegatan men Satu säger inget om just det. Man ligger inte heller särkilt långt framme i planprocessen för Skillingaryd.

• Nytt utseende
Allmännyttans Sabo har gjort ett ramavtal om nya bostäder om kanske 12 eller 16 lägenheter. Från Vsbo vill man avvakta tills det presenteras i juni. Man har tidigare byggt efter sådana avtal vid Liljedahl i Vaggeryd och de två nya husen vid gamla Soldathemmet i Skillingaryd.

Inflyttning till kvarteret Tor

• Förändring på Tor
Vsbo:s absolut största begivenhet i början av året har varit inflyttningen på Tor i Vaggeryd.
– Vi har aldrig byggt så många lägenheter på en gång, 79 stycken. Vi hade stora planer för inflyttningen med en festlig mottagning där alla nya grannar skulle få träffa varandra. Så blev det inte riktigt. Fikat fick strykas och vi fick stå utanför vårt fina gårdshus och ta emot hyresgästerna en i taget. Och kallt var det också, men det regnade inte. Att det ändå skulle bli inflyttning fanns det inga alternativ till. När vi över ett år tidigare bestämde inflyttningsdatum fanns ingen corona. Nu hade alla sagt upp sina tidigare bostäder och många var tvungna att lämna dem just 1 april.

Vsbo hade också sett fram emot en visning av Tor för allmänheten. Man såg fram emot en festlig tillställning med många intresserade besökare. Det blev det inget av heller.
– Allt har ändå fungerat bra och vi har bara nio lägenheter i Trygghetsboendet kvar. Vi hade en betydligt dystrare kalkyl som värsta scenarie när vi påbörjade bygget.

Vsbo byggde i SKillingaryd senast lägenheter vid gamla Soldathemmet

• Positivt
Satu Jonsson noterar även att det finns positiva sidor med corona också.
– Folk bryr sig om varandra och dom flesta förstår att vi måste införa restriktioner, att man inte kan få allt åtgärdat just nu. Vår personal är frisk och vi gör vad vi kan för att det ska få fortsätta så.

• Mer utvändigt
Det är vår och den tid man inte kan lägga inne i hyresgästernas bostäder kan man använda till en tidig start med utvändiga arbeten. Så att bostadsområden är fina inför den gröna årstiden och även framåt.

– I personalgrupperna har vi diskuterat hur vi gör om en del av oss blir sjuka. Alla är inställda på att vi hjälper till där det mest behövs. Det kan bli så att våra snickare blir fastighetsskötare eller att kontorspersonalen blir lokalvårdare. Allt för att våra hyresgäster ska få den nödvändigaste servicen om vi inte klarar allt, avrundar Satu Jonsson, vd för Vsbo.

Taggar

10 reaktioner på Vsbo kikar på kommande bygge

Bra att VSbo driver på. Vi måste bygga fler bostäder. Kommunen måste på 6-8 år upp till 19000 invånare för att bli kvar som en egen livskraftig framtidskommun.

Köp in hela kvarteret nu när Ted:s är till salu, ta ett helhetsgrepp och förnya samhället. Kyrkan går säkert att köpa och IOGT också. Tänk vilket fint området kunde bli. Tänk utanför boxen och kanske andra än Vsbo kan bygga på tomterna?

Bygg gärna i Bondstorp också för här har kommunen tomtmark, så ni inte glömmer bort den delen av kommunen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *