Nyheter

Williamsson (S): Handboll är teknik, taktik och dramatik

Nyheter I dag är det fjärde avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Tredje kvartalet gäller om man varit rådgivare till oroliga länders ledare, favoritgren i sommar-OS, kanske Sverige kunde arrangera ett OS och vad har du gjort under sommaren och semester  

Kenth Williamsson (S)

Kenth Williamsson (S) ledamot i kommunfullmäktige.

Världen
Oroligt i mellanöstern. Om du var rådgivare till ländernas ledare, vad hade du sagt då?

I en tid där vetskapen om krigets svåra konsekvenser för såväl barn som vuxna är större än någonsin måste världens ledare prioritera freden mycket mer. Istället ökar antalet väpnande konflikter i världen och fler oskyldiga dör samtidigt som antalet demokratiska länder minskar. Utvecklingen är orimlig och ohållbar! Länderna och framförallt de stora nationerna måste lyssna mer på FN och ge dem starkare mandat för att agera och mer resurser för sitt arbete för fred.

Europa
Sommar-OS i Paris. Vilken är din favoritgren och varför?

Jag tycker att OS varit riktigt bra med många fina prestationer. Tycker att den häftigaste upplevelsen varit herrarnas stavhopp, Sarah Sjöströms guld i simning, Hellvig/Åhmans Beachvollybollguld, herrarnas bordtennissilver och Tara Babulfaths brons i judo. Men ska jag välja en gren så blir det handbollen där både damerna och herrarna spelat riktigt bra. Handbollen är full fart och fantastiska prestationer, teknik och taktik på hög nivå och dessutom dramatik i världsklass. Alltid värt att avsätta lite tid för…

Nationellt
Skulle det vara möjligt att arrangera ett OS i Sverige och vad skulle krävas?

– Tror inte att Sverige som enskilt land skulle kunna göra detta då inte minst behovet av anläggningar är stort. Möjligtvis att man skulle kunna genomföra ett OS i Norden eller om flera länder tillsammans skulle arrangera OS.

Lokalt/personligt
Vad har du gjort under sommaren/semestern?

Jag har varit ute en hel del i naturen och framförallt plockat svamp och bär men även fiskat en del vilket fyllt upp frysen ganska bra. Bästa svampåret på länge! Har även hjälpt min dotter och hennes kille med lite flyttbestyr och bland annat besökt Varbergs fästning och Fallen och SAAB-Muséet i Trollhättan. Två riktigt härliga platser som jag rekommenderar! Har även besökt Huskvarna museum, Vandalorum, några lokala hembygdsgårdar och varit på konsert. En riktigt fin sommar har jag haft, summerar Kenth Williamsson (S) och skickar med några bilder från sin sommar nedan.

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *