Nyheter

Williamsson (S): Industriarbetaren som gillar friluftsliv och kultur

Nyheter I en artikelserie lär vi känna våra ledamöter och ersättare som är invalda i kommunfullmäktige under mandatperioden. I dag träffar vi Kenth Williamsson (S)

Kan du beskriva dig själv?

– Jag är 57 år och bor i Skillingaryd tillsammans med min sambo. Har en utflugen dotter som bor i Östergötland. Är anställd på Proton Engineering i Skillingaryd men är tjänstledig sedan en tid då jag har politiska uppdrag på heltid. Har arbetat inom industrin större delen av mitt arbetsliv och har även haft ett flertal fackliga uppdrag för IF Metall, bland annat som klubbordförande. Jag upplever mig själv som en föreningsmänniska och har varit med i många föreningar och gillar framförallt idrott och fotboll som jag hållit på med sedan barnsben. I dag spelar jag dock bara lite sporadiskt med mina arbetskamrater när jag har tid och tränar för att hålla mig i form. Gillar även att gå i skogen och plocka bär och svamp och fiskar gärna när det finns tid. Uppskattar även kultur och ser gärna en konsert eller en lokal föreställning och tycker att biblioteket med sin tillgänglighet och andra kulturverksamheter fyller en viktig funktion då den utvecklar oss och får oss att må bra. 

Har du önskat, eller tilldelats, platsen i kommunfullmäktige?

– Socialdemokraterna fick ett ökat stöd i valet och invånarna har i sin tur valt in mig i kommunfullmäktige. Mitt parti placerade mig högst på listan och jag är glad, förväntansfull och kommer verkligen att anstränga mig för att Vaggeryds kommun ska utvecklas och bli en ännu bättre kommun att leva, bo och verka i. 

Vad är det för frågor som engagerar dig mest?

– Ett hållbart samhälle som fungerar väl för invånarna, företagarna och kommunen. Alla delar måste hänga ihop för att samhället ska frodas och utvecklas för att vi är beroende av varandra. Att vi arbetar mer över gränserna och att vi gemensamt tar oss an framtidens utmaningar och att komma ifrån stuprörstänket och till ett tydligare koncerntänk. Göra kommunen mer attraktiv för de som bor, lever och verkar här. En mer utbyggd infrastruktur, jämställdhet, föreningsliv, kultur och goda uppväxtvillkor är viktigt. 

Vad ser du fram emot under mandatperioden?

– Att öka framhållningen på olika områden och få till långsiktiga lösningar, framför allt när det gäller planer och skollokaler men även på andra områden och att vi kan skapa en mer effektiv och långsiktig fastighetsförvaltning samt ta beslut om en kommande simhall, avrundar Kenth Williamsson (S). 

Kenth Williamsson (S)

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande organet i kommunen och kan liknas vid riksdag. Ledamöterna utses vid val vart fjärde år. I kommunens fullmäktige finns 41 ledamöter och 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisningar, köp och försäljning av fast egendom. 

Kommunfullmäktige utser även ledamöter i styrelser och nämnder samt beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.  

Mandatfördelningen 2022-2026: S 13, M 8, SD 7, C 4, KD 4, L 2, EMP 2 och V har 1 mandat.

Taggar

Dela


1 reaktion på Williamsson (S): Industriarbetaren som gillar friluftsliv och kultur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *