Nyheter

WOG redo för ny markägare

Nyheter På Götafors industriområde finns ett företag med 8 000 kvadratmeter till sitt förfogande, 60-kunder i och utanför kommunen och 35 anställda.

Jaromir Stula och Jonas Ireklint på WOG Trä  [1/7]

Respekt, Engagemang, Kvalitet och Omtanke  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

WOG Trä på industriområdet i Vaggeryd  [7/7]

WOG Trä har funnits på området sedan 2001 och omsätter 50 miljoner årligen. Fokus ligger på respekt, engagemang, kvalitet och omtanke, en REKO-verksamhet där medarbetarna tillsammans skapar en bra och trivsam verksamhet. Man tillverkar allehanda varor av trä; kontorsmöbler, kök, badrumsinredning och butiksinredning. Merparten av produktionen riktas mot färdiga monterade möbler men även viss tillverkning av komponenter görs. Leveranser sker ofta direkt till kund och varorna hamnar direkt vid pågående byggnationer.

Företaget har varit förskonad genom hela corona: Har sluppit permitteringar och haft få sjukskrivningar. Personalen har delade raster för att minska trängsel i matsalen och informationsmöten har varit utomhus. Den årliga sommaravslutning blev i fabriken med ökad distans och färdigpaketerad måltider. Fokus har legat på att hålla avstånd och sköta sin handhygien. Sedan vecka 32 arbetar man med full kraft efter semestern och de anställda behöver inte vara oroliga för att mista sin sysselsättning.

– Just nu har vi mycket att göra och vi arbetar i tvåskift för att leverera en stor order till ett företag inom kommunen, berättar Jonas Ireklint. 

Innan semestern brukar det alltid vara mycket att göra på WOG då det byggs även på sommaren när företaget har semesterstängt.
– Det brukar vara lugnare i september men inte i år konstigt nog, säger Jonas. Vi har god orderingång och förfrågningar framöver.

Jonas menar att marknaden har blivit mer stabil med färre toppar och dalar, något man medvetet försökt skapa genom att ha en bred kundbas.
– Historiskt har vi löst de produktionstoppar vi haft med bemanningsföretag, berättar Jaromir Stula. Det har varit ett bra sätt att rekrytera och vi har anställt flera som kommit från bemanning. 

Första september övertogs Götaströms industriområde av Vaggeryd Logistikpark AB. Företaget har köpt ett område på cirka 525 000 kvadratmeter och planerar att utvidga industriområdet där WOG har sin verksamhet. De känner sig trygga med den nya situationen och de uttrycker en lättnad att de nu vet vem som ska överta området. 

– Det har varit lite oroligt sedan vi fick veta att Neova skulle avveckla sin verksamhet och sälja området men vi har träffat de nya ägarna och vi är väldigt positiva, berättar Jonas. 

– Vi ser fram emot nya ägare och att de kommer investera i området och underhålla det som idag finns här, fyller Jaromir Stula i. Det är nyttigt med lite mer verksamhet och mer rörelse.

Taggar
Wog

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *