Boxning

Ny match i ringen för Oliver Flodin

Boxning På lördag gör Vaggerydsboxaren Oliver Flodin sin tredje proffsmatch

  [1/14]

  [2/14]

  [3/14]

  [4/14]

  [5/14]

  [6/14]

  [7/14]

  [8/14]

  [9/14]

  [10/14]

  [11/14]

  [12/14]

  [13/14]

  [14/14]

Det är lugnet före stormen när jag träffar Oliver Flodin och hans tränare Sören Andersson i boxningslokalen som ligger i källaren i Vaggeryds sporthall. De har legat i hård träning under två månader, men tagit det lugnt denna veckan. På lördag är det dags för Oliver att gå upp i ringen för att ta sig an vitryssen Aliaksandr Dzemka på en gala i Sundsvall. Vitryssen har varit proffs ett par år och har gått 8 matcher, tre förluster och fem vinster varav en på knockout. Oliver Flodin har varit proffs sedan september månad och har boxats två matcher och vunnit bägge på poäng.

Oliver Flodin skrev kontrakt med det tyska stallet team Sauerland i september, ett kontrakt som sträcker sig över fyra år och som ska ge upp emot 20 matcher. Även om proffskarriären är i sin linda så finns siktet att boxas om titeln europeisk ungdomsmästare om några år. Oliver inledde sitt boxande som nioåring och har gått omkring 100 matcher som amatör, men tyckte att det var tid för proffsboxning nu när han nått 22 års ålder. För närvarande går Oliver i 73,5-kilosklassen men siktar på mellanvikt framöver som är 76 kilo.

Vad är viktigast för dig som boxare?

– Många skulle nog säga räckvidd, och det är naturligtvis en viktig del men jag vill hävda fötter och hjärna, säger Oliver och menar att med snabba kvicka fötter minskar du risken att bli träffad och då kan du hålla huvudet kallt och planera din attack. Händerna är hjärnas verktyg, enigt Oliver.

På frågan om en framtida satsning på OS, eftersom det nu är öppet för proffs så säger han att det inte kommer att ske. Det är, enligt Oliver, nästan som en annan sport. I proffsboxningen går du kanske fem sexrondersmatcher på ett år medan du på ett OS kanske går fem trerondersmatcher på tio dagar.

Både Oliver och Sören tycker att boxningen har för lite utrymme i till exempel media men konstaterar att man får det utrymme man förtjänar. Boxningen måste bli bättre på att ta plats, men med begränsade ekonomiska resurser krävs det ett stort namn som finns på svensk mark. Kanske är det Oliver Flodin från Vaggeryd som blir det stora svenska boxarnamnet om några år, den som lever får se.

Se Oliver boxas kan man göra på lördag då TV 10 sänder galan från Sundsvall. Passa på att se Vaggeryds, för närvarande, största idrottsprofil.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *