Boxning

Oliver Flodin går upp i ringen

Boxning Nu är det dax för Oliver att gå en match igen

Oliver Flodin

Ikväll ska Oliver Flodin gå sin fjärde match som proffs vid en gala i Hannover. Det är en match som kommer relativt tätt inpå den förra matchen som han boxades i Sundsvall. Olivers arbetsgivare Team Sauerland hade två matcher kvar för Oliver innan årets kontrakt går ut i september och då passade det i samband med kvällens gala och sedan en match i augusti. Sen börjar ett nytt kontraktsår fram till september 2019 med fem nya matcher att gå.

Kvällens match i 73,5-kilosklassen går mot en georgier, Nikoloz Gvajava, som har gått 23 matcher som proffs. Hans resultatlista med tio vunna, elva förlorade och två oavgjorda matcher är inget som skrämmer Oliver även om sju av vinsterna varit på knockout.

– Det gäller att vara smart och dessutom hantera att han endast är 170 cm lång, säger Oliver och tillägger att just längden gör att man måste tänka lite annorlunda än normalt.

Kvällens match blir den första för Oliver att gå i sex ronder, tidigare har det handlat om fyra ronder. Därför måste han tänka på att hantera matchen så att han orkar alla ronderna.

– Slår tröttheten till tappar man lätt omdömet och utan smartness vinner man inga matcher, avslutar Oliver Flodin.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *