Boxning

Oliver Flodin – nyblivet proffs

Boxning Nu kan Oliver Flodin från Vaggeryd titulera sig boxningsproffs! Han skrev kontrakt i förra veckan med tyska Sauerland, Europas största proffsstall inom boxning.

Oliver Flodin, tillhör numera Team Sauerland och Team Flodin.  [1/4]

Proffsboxare Oliver Flodin.  [2/4]

Med siktet inställt på vinst.  [3/4]

Oliver tränar många timmar nere på klubben Vaggeryds Muay Thai & Boxning.  [4/4]

Flodin är ett välkänt efternamn i Vaggeryd, då bröderna Oliver och Felix är framgångsrika inom boxning. Oliver går nu dessutom i dagarna vidare som proffs. Kontraktet skrevs med tyska Sauerland i förra veckan och det blir officiellt idag. Det här är stort för vår region och kommuner då Oliver är en av endast två i länet som nu är proffs i boxning.

Oliver har tränat någon form av kampsport i nästan hela sitt 21-åriga liv. Han började med taekwondo som 4-åring. Gick sedan över till boxning vid 8 års ålder och gick sin första diplommatch vid 9 år. Sin första amatörmatch gjorde han som 15-åring.
Han har oräkneliga antal medaljer, pokaler, vinster och titlar bakom sig. Men finaste titeln är nog den från Litauen 2014 då han tog guld i en stor internationell juniorturnering. Han har också tagit guld i senior-SM som 16-åring, vilket är en oerhört stor bedrift.

Oliver Flodin boxar nu för Team Sauerland, men även för Team Flodin på hemmaklubben Vaggeryd Muay Thai & Boxing. Sauerland har sitt säte i Berlin i Tyskland och är Europas största proffsstall med svenska kända proffsboxare som till exempel Erik Skoglund och Mikaela Lauren.

Han är ganska nyligen hemkommen från ett tränings- och uppvisningsläger i Berlin inför proffsdebuten. Då fick han bland annat sparras mot ett tungt affischnamn för Sauerland; Arthur Abraham, en riktig hårding med många proffsmatcher i bagaget.
– Det gick verkligen jättebra, över förväntan, menar Oliver. Det visar att jag fixar att sparra med en världsmästare och hur det kan se ut i framtiden för mig. De blev väldigt nöjda med mig, och det känns ju bra så här i början.

Oliver har nu kört igång sitt upplägg inför proffsdebuten i Solnahallen i Stockholm den 30 september. Han kör stenhårt med träning fyra timmar om dagen och har ett strikt kostupplägg med kaloriräkning för att han skall hålla sig på 74 kg. Sen sköter han allt runtomkring proffsboxningen, med kontakter med stall och managers. Han tränar vissa pass i Göteborg på ett gym i Kungsbacka, där han har sin ena manager; Wally Munteano. Wally var den som gjorde kontraktet med Sauerland möjligt. Oliver har dessutom pappa Sören Andersson från Vaggeryd som tränare och manager.

Nu kör han stenhårt, laddar och planerar inför debutmatchen i Stockholm som proffs.
•  Vad har du för förväntningar och mål inför matchen?
– Knock out i första ronden, det hade varit helt underbart … avslutar proffsboxare Oliver Flodin.

Not. Proffsboxning, är boxning där vinnaren får pengar som belöning. Proffsboxning skiljer sig även från amatörboxning i fråga om regler och utrustning. Proffsboxare får varken använda tröja eller huvudskydd. Handskarna är lättare på grund av tunnare stoppning och saknar den vita markering som amatörboxhandskar har för att underlätta poängräkningen.

Taggar

Dela