Brottning

Framgångar i egna cupen

Brottning Värnamo Brottarklubb arrangerade i helgen Finnvedscupen.  

159 brottare vägde in, vilket är en klar ökning från förra året. VBK deltog med 13 brottare med följande resultat:

K32. Guld till Ante Karlsson efter två snabba fallsegrar och finalvinst på teknisk överlägsenhet.

K35. Ruben Stråkeved gick upp i K35 och var minst lika laddad som vanligt och vann sin pool efter tre klara segrar. Den andra poolen tog Lukas Issal hem, efter lika övertygande matcher.
När de möttes i finalen tog Lukas ledningen med 2–0, men sedan vände Ruben matchen och vann på fall.

K47. Muhammed El Nagar inledde med en snöplig fallförlust efter att han haft ledningen i matchen. Andra matchen vann Hamode på fall och tog därmed hem silvret i K47.

K53. Emil från Lidköping blev för stark för både Linus Åhlander och David Jacobsson som båda fick stryk på fall. När de möttes i matchen om silver och brons blev det en kanonjämn match. I slutet av matchen fick David med sig Linus i ett kast och ledde med 6–4, men Linus tog sig loss och kunde vinna på 6–6.

P66. Silver till Kalle Odin efter två vinster och en förlust.

U63. Det blev en fjärdeplats till Joakim Salomonsson. En vinst och en förlust i poolen och sedan förlust i matchen om bronset.

Fä44. Tuva Bäck inledde övertygande med en fallvinst. Sen följde tre förluster efter starkt kämpande och en fjärdeplats.

KvU56. Guld till Nora Svensson efter tre segrar på teknisk överlägsenhet mot sin enda motståndare Alma Borg.

Vi slutade tvåa i klubbtävlingen efter Klippan.

Skoj med så stort deltagande och som vanligt flöt tävlingarna på riktigt bra! Skoj också att klubben har fyra licensierade domare! Stort tack till alla som hjälpte till och gjorde årets Finnvedscup till en kanontävling!

Mathias Carlsson, ledare VBK

Hemmabrottare i Finnvedscupen

Taggar