Brottning

Tre guld för VBK

Brottning Värnamo Brottarklubb åkte på lördagen med sex brottare till Viskafors och Viskaforscupen.

Ruben Stråkeved i K32, Isak Johansson gjorde debut i pojk, 35-kilosklassen, Lukas Issal som gått upp i K35, Ville Karlsson och Oliver Issal som båda ligger kvar i P38 samt Hamode El Nagar i K53.

Ruben Stråkeved var först ut och efter ett snyggt kast vann han på fall efter cirka 30 sekunder. Även den andra matchen vann han på fall och var därmed klar för final. Väl där gjorde han en stadig insats och tog guld.

Sedan var det Lukas Issal tur. Han startade lite trevande och vann på poäng i första för att i andra matchen visa var skåpet skulle stå med en snabb fallvinst efter 25 sekunder. Tredje och sista blev en jämn kamp där Lukas till sist vann efter full tid.

Isak Johansson gjorde sin första tävling som pojk och det med den äran. Han visade prov på fin teknik och en del kast. Han vann alla sina tre matcher, två med tekninsk överlägsenhet och en på fall. Ett välförtjänt guld även till Isak.

Hamode El Nagarfick tyvärr bara en motståndare och gick mot honom i bäst av tre. Han kämpade väl men fick efter 1–1 i matcher se sig besegrad i den tredje.

Ville Karlsson bjöd upp till hård fight men orkade inte riktigt hålla emot och fick två förluster.

Även Oliver Issal åkte på två förluster. Hans första match var en riktig rysare och slutade snöpligt efter ett misstag av Oliver med fallförlust.

Totalt hamnade Värnamo BK på en tredje plats av 15 deltagande klubbar.

– Bra jobbat till alla som var med och tävlade, grattis till medaljerna och ett stort tack till coacherna Lasse och Mathias, hälsar Mikaela Issal

Taggar