Cricket

TV: Cricketpremiär i Skillingaryd

Cricket I dag spelades första hemmamatchen någonsin för Skillingaryds FK och det blev seger över Borås.

  [1/12]

Laget från Skillingaryd  [2/12]

Jörgen Lindqvist och Jeanette Aronsson tillhörde serveringspersonalen  [3/12]

Delar av hemmalaget  [4/12]

Paus  [5/12]

  [6/12]

  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

  [11/12]

Andreas Pallander, lagledare  [12/12]

Laget kallar sig USCC – United Skills Cricket Club och består av drygt 20 ungdomar, de flesta i åldern 16–18 år som kommit till bygden som ensamkommande ungdomar.
De har som regel rötterna i Afghanistan men har tillbringat flera år som flyktingar i Pakistan där cricket är en stor idrott.

Andreas Pallander arbetar med ungdomarna på dagtid i HVB-verksamheten och har även blivit killarnas lagledare:
– Fantastiskt roligt att de kan få spela och stort tack till Skillingaryds FK med ordförande Jörgen Lindqvist i spetsen som ställt upp så här, säger Andreas.
SFK har på Grönelund ställt en cricketplan i ordning och sådana är ovanliga.

USCC inledde seriespelet i division tre med att bortabesegra Mölndal. I går mötte man Kalmar borta men den matchen spelades faktiskt i Skillingaryd. Här vann Kalmar.

I dag var det officiell hemmapremiär för USCC när man tog emot Borås. Det blev en ganska klar seger för killarna från Skillingaryd. Matchen tog bara två och en halv timme och det är ganska kort tid för att handla om cricket. USCC brände ut motståndarnas slagmän tidigt och det gav ett tidigt övertag.

En del av de ensamkommande spelar fotboll men en del tycker mer om cricket och de är glada att man fått möjlighet till detta i en av kring 60 klubbar i landet med denna sport på programmet.

• Läs mer om hur cricket spelas (länk) http://www.swedishcricket.org/vadarcricket/hurspelascricket/

Taggar

Dela