0–0 för V-Södra trots två man mer

Fotboll Värnamo Södra spelade 0–0 borta mot ett IK Tord som fick sluta matchen med två man utvisade.

Hemmalaget fick en utvisning tidigt i matchen och ytterligare en med cirka 10–15 minuter kvar att spela. Trots det lyckades inte Södra få ett tryck på Tord.

– I första halvlek borde vi ha gjort men i andra spelade vi inte bra. Killarna var sega och det kändes som att de var bekväma. Det kan tyvärr bli så när man är en man mer, förklarar tränaren Jonas liljeqvist.

Han ser inte det som en ursäkt utan han tycker att killarna borde ha kunnat prestera bättre. Plus endast till målvakten Filip Eriksson samt mittbackarna Victor Eriksson och Anel Mehmedbegovic.

Södra hade det svårt att få till något organiserat spel framåt. Tord försvarade sig mycket bra. Hemmalaget hade för övrigt mer bollinnehav men hade inte heller särskilt många vassa avslut.

– Första halvlek kvar det ganska bara bortaspel från vår sida och totalt sett är jag nöjd med fyra poäng på två matcher mot Tord, säger Jonas Liljeqvist.
Han säger samtidigt att man en bit kvar till den fina form man visade på slutet av vårsäsongen.

Noteras kan i övrigt tt Eric Grahn inte kunde var målvakt i dag på grund av ryggproblem som han haft de senaste dagarna. Filip Eriksson spelade dock mycket stabilt i målet.

Nästa match för Södra är hemma mot Grebo om precis en vecka.