7–0 för Kärda mot Dardania

Fotboll Det var klasskillnad när Kärda IF tog emot Dardania från Värnamo i fotbollsfemman.

Med tanke på tabellplaceringarna var en hemmaseger väntad men knappat med 7–0 (3–0).
– Vi fick ett tidigt ledningsmål genom Jakob Björk efter bara några minuter och vi spelade bra i hela matchen berömmer Kärdaledaren Kjell Eriksson.

Dardania hade ingen traditionell målvakt utan den kanske normalt bäste utespelare Luan Rizani fick ställa sig mellan stolparna. Luan hade inte mycket att göra på målen men visst saknades han som utspelade i ett Dardania som fått en tuff inledning på serien.

Dardania hade svårt att få igång ett eget spel utan Kärda var mest hela matchen det bättre laget. Målen trillade in med jämna mellanrum i en välspelade match denna soliga majkväll infrö närmare 100 runt Sträntevallen.

Armend Gashi gjorde mål på sina tidigare klubbkompisar. Dennis Andersson svarade för två mål Förutom mål av nämnde Jakob Björk blev det en fullträff var av Pontus Mildaeus, Robin Söderberg och Hoang Johnny To.

Extra beröm som så ofta till Victor Eriksson. Jakob Björk och Armend Gashi får också extra plus.

Dardanias kommentar
Burim Rama är spelande tränare i Dardania och han ger faktiskt beröm till alla killar eftersom de kämpade i 90 minuter.
– Kärda satte sin målchanser inte vi, konstaterar han.

Samtidigt tycker han att det är förlåtet att det inte gick så bra. Båda målvakterna är skadade, en utespelare var avstängd och ma nick börja matchen med ett par killar som egentligen inte var redo för spel på grund av sjukdomar.

Dardania har en alldeles för tunn trupp. Burim tror att man till nästa match kommer att ha tillbaka fyra spelare och då hoppas han på att man även ska ha chans på poäng.