Fotboll

Bildextra: IFK vann över Öster

Fotboll IFK Värnamo fick revansch på Östers IF genom att vinna i Tipshallen i Växjö med 3–0 (1–0)

Robin Asterhed  [38/38]

Öster inledde matchen bäst men efter en halvtimme tog IFK över och ledningsmålet kom på straffspark genom Erick Brendon.

I andra halvlek dröjde det till minut 89 innan 2–0 kom och på övertid fastställdes slutresultatet 3–0. Därmed fick IFK revansch efter 0–5 i en tidigare försäsongsmatch mot Växjölaget. 2–0 gjordes av Oscar Uddenäs eller om möjligen Michael Kargbo var sist på bollen. Trean kom genom Isse Ismail.

Nu ska man inte dra för höga växlar av resultat då det är många matcher och man testar en hel del spelare. Mer viktigt är spelet som sådant.

Öster skapade väldigt få målchanser. IFK hade fler och segern var logisk. 3–0 var dock i överkant om man ser till matchen som helhet.

IFK-tränaren Robin Asterhed var nöjd med spelet. Man följde väl de spelintentioner man hade även om man tappade stundtals vid vissa perioder matchen.
– Vi spelade oss bra ur pressade situationer och skapade ganska många ”nästan-målchanser”, säger Robin.

Han ger beröm till alla i dag. Sedan kan han ju inte undgå att svara ja på frågan om Erick Brendon var mycket bra:
– Han skämmer som vanligt bort oss med starka insatser, säger Robin glatt.

Båda lagen har nyinsatta matcher på tisdag. För IFK väntar allsvenska Mjällby på Bollagården i Forsheda. Båda lagen ställ upp med lite mer U 21-betonade lag. Växjö tar emot Falkenberg.

Text: Per Bunnstad