Fotboll

Bildextra och direkt: Degerfors – IFK Värnamo 0–0 slut

Fotboll IFK Värnamo har ofta svårt mot Degerfors och får vara belåten med en poäng med tanke på hemmalagets forcering.

[25/25]

Med kameror på plats återfinns Anette och Tero Hedin Väisänen. Per Bunnstad svarar för direktrapportering och intervjuer.

IFK styrde mycket av spelet och älskar ju att ha stort bollinnehav. Det var 60–40 för IFK i båda halvlekarna men i målchanser var det 14–3 för hemmalaget varav 3–0 i avslut på mål.

IFK gjorde ingen dålig match men Degerfors avslutade väldigt starkt. Hemmalaget var i behov av en seger men har ändå chans att undvika kvalspel för att rädda sig kvar i allsvenskan.

Mittbackarna Victor Eriksson och Bernardo var var väldigt trygga hos IFK och givetvis även målvakten som nu fått chansen mot seriens slut.
Tränaren instämmer med att det var extra duktiga spelare i dag.
– Starkt att få med oss en poäng mot ett Degerfors som inte förlorat på 7–8 matcher hemma, säger Kim Hellberg, IFK-tränaren som har kontakt även för 2023.

Kim tycker att IFK var mycket bra under matchen första 20 minuter och inte oväntat satsade Degerfors närmast allt i slutet.

– Okej spelmässigt även om vi inte lyckades skapa så mycket framåt, konstaterar Kim Hellberg.

Han ser nu fram emot serieavslutningen hemma mot IFK Göteborg och givetvis finns det redan nu lite tankar om 2023. Målet är att få fortsatt spel även 2023 med de flesta av dem som har utgående kontrakt. Man räknar nog också med ett eller annat nyförvärv.

95.30 Där är matchen slut, 0–0.

92.30 IFK håller spelet bättre uppe nu. Kanske dags för ett IFK-mål…

90.00 Minst fem minuters tillägg

89.50 Ny målchans för hemmalaget

87.50 Hörnspark för Degerfors som satsar närmast allt för en trepoängare

86.30 Ny målchans för Degerfors

85.40 Oj vilken räddning av Rasheed på en nick. Där var det nära 1–0 för hemmalaget

83.25 IFK byter: Ut går Magashy och Vindehall. In kommer Näsström och Edvardsson. Degerfors gör också ett byte

78.00 Imponerande passningsspel från IFK som har många olika löpvägar att välja mellan.

55.15 Hörnspark för Degerfors

53.20 Antonsson nära att rinna igenom men stoppas av hemmaförsvaret me märkligt nog ingen frispark för IFK.

51.00 Nära 1–0 för Degerfors men hemmaspelaren skjuter utanför

50.00 IFK har kommandot

Klockan 16.04 Då är andra halvlek igång

48.00 Då är första halvleken slut
Vid noterar 0–0 med målchanser 6–4 för hemmalaget varav 1–1 i skott på mål. Bollinnehav 60–40 för IFK.