Bildextra: WIK nära att straffa allsvenska Växjö

Fotboll Waggeryds IK var nära en skräll i Smålandscupen när man ställdes mot allsvenska klubben Växjö DFF. Det blev till slut förlust för WIK med 6–7. Uppdaterat.

[44/44]

WIK föll till slut med 6–7. Det var 4–3 efter första halvlek och 6–6 efter ordinarie speltid. Det blev förlängning om 2 gånger 15 minuter och en bit in i den andra förlängningskvarten kom Växjös segermål. WIK hade någon målchans efter det men alla verkade trötta:
– En fantastisk insats. Vi är jättenöjda även om det blev förlust, säger WIK-tränaren Mathias Johansson om denna åttondelsfinal.

Eftersom WIK till vardags spelar i fyran mot damallsvenskan för gästerna fick hemmalaget fem straffar i första halvlek. Den första sköt Cecilia Råvik snyggt men oturligt nog gick den i ribban och ut. De andra fyra straffarna slogs alla av Edona Demaj som krutade på för allt vad hon var värd.

– Vi gjorde ändå två spelmål och det var bra, noterar WIK-tränaren.
Det var Emilia Klint och Elsa Åkerhag som nätade med målen som i båda fallen betydde tvåmålsledning.
WIK hade alltså 6–4 men gästerna kunde reducera och sedan kvittera i cirka 85:e minuten-

Nu kom inte Växjö till spel med sitt damallsvenska lag utan man nöjde sig med en kombination från 17-årslaget och 19-årslaget. WIK hade också ett ganska ungt lag.

Kanske 300 personer fanns på plats först se matchen. Lika många blir det kanske inte när serielunken fortsätter. WIK har nästa match mot Bankeryd.