Bildspel och direkt: IFK Värnamo – Häcken 2–2

Fotboll Från klockan 14 direktrapporterar vi allsvensk fotboll från Finnvedsvallen när IFK Värnamo tar emot BK Häcken.

Häckenspelarna njuter av ledningen.   [5/7]

Zeljkovic provar skott.  [6/7]

Freddy Winsth och Johnbosco Samuel Kalu firar kvitteringsmålet.  [7/7]

På den efterföljande presskonferensen var det blandade känslor.

– Den här matchen ska vi vinna. Vi leder den klart efter första halvleken. Klart att IFK har chanser att göra mål, men för oss handlar det om att sätta varje chans vi får. Det är då det kan bli som det blev när de gör målet på slutet. Men om man ser till antalet chanser vi har så är jag väldigt missnöjd med utgången av matchen, säger Häckens tränare Pål Arne Johansen efter matchen.

– Jag tycker att vi börjar matchen på ett riktigt dåligt sätt när vi släpper tidigt släpper in två mål. Sedan tycker att jag att vi skapar en hel del bra målchanser, om varje skott i fotboll skulle gå in så hade vi också gjort två-tre mål i första halvlek. Vi har heller inte effektiviteten för att göra mål i första, men framför att är det en besvikelse över hur vi ser ut som ett lag. Vi är vidöppna och vi har inte kontakt med deras sexa som vi väldigt tydligt har pratat om: att vi måste kliva på honom för att inte ge honom tid med bollen så att de ska få i gång sitt spel. Vi skiftar mycket spelare utifrån vårt höga försvarsspel, vilket gör att vi blir långa och får jaga mycket boll, säger IFK-tränaren Anes Mravac.

– Matchen är en stor besvikelse utifrån hur vår första halvlek ser ut. Vi är inte modiga och det blir en stor skillnad till andra halvlek där vi går på ett bättre sätt. Vi är mer kompakta, vi vinner fler bollar och vi gör ett tidigt mål som ger oss energi. Vi får in Mohammad, Emin Hasic och Luke (Le Roux) som ger oss energi. Visst, Häcken hade lägen att göra 3–1 men vi fortsätter att trycka på och får med oss ett mål som ger oss en poäng, vilket jag är väldigt glad över utifrån hur första halvlek ser ut. I första halvleken syns ett IFK Värnamo som vi inte vill att det ska se ut, i andra halvleken är det betydligt bättre, säger Anes Mravac.

98´ Matchen blåses av. IFK Värnamo lyckas ta en poäng hemma mot Häcken.
97´ Mååål till IFK!! Johnbosco Samuel Kalu kvitterar efter ett mönsteranfall!

95´ Frispark Häcken efter press längs IFK:s vänsterkant.
93´ Nytt byte i Häcken: Zeidane Inoussa går ut, Jacob Barret Laursen kommer in.
92´ IFK skapar tryck och får en hörna. Kalu får skottmöjlighet men bortalaget styr ut den till ny hörna. Häcken får kontring och håller på att göra 1–3 men IFK klarar av pressen.

90´ Domaren meddelar: åtta minuters stopptid.
89´ Målchans Häcken: laget bryter IFK:s kontring och trampar mot hemmalagets straffområde, men skottet hamnar långt över Rasheed.
88´IFK försöker skapa anfall men Häcken bryter spelet. Bollen hamnar hos Rasheed som sätter i gång spelet på nytt.
87´ Nytt anfall IFK, som avvärjs och hemmalaget får starta om. Hemmafansen klappar i gång spelarna men målchans blir till frispark för Häcken.
85´ Hörna IFK. Samtidigt offentliggörs publiksiffran: 1 493 personer på Finnvedsvallen.
84´ IFK-frispark på egen planhalva. Winsth försöker bygga anfall längs högerflanken. Inkast IFK leder in i banan men där finns ingen som kan förvalta läget.
83´ IFK försöker bygga spel via mitten.
82´ Efter en närkamp blir IFK-spelare och Häckenspelare liggande på Häckens planhalva.
81´ IFK försöker etablera tryck på Häckens planhalva, men chansen uteblir.

80´ Böljande spel från båda lagen. Gult kort till Adam Lundqvist i Häcken.
78´ Häcken skapar tryck på IFK:s planhalva. Häcken-spelare blir liggande och sjukvårdspersonal kommer in på planen.
76´ Farligt efter IFK-hörna.
75´ Gult kort till lagkaptenen Freddy Winsth.
73´ Målchans IFK. Efter en tilltrasslad situation provar Viktor Bergh skott och bollen letar sig nästan in.
72´ Efter en tilltrasslad situation ropar IFK-spelarna på hands men domaren är inte medgörlig till hemmapublikens stora frustration. Byte Häcken: Ali Youssef går ut,
Pontus Dahbo kommer in.
71´ Spelet åter i gång efter vätskepaus. Böljande spel från båda lagen.

69´ Vätskepaus
68´ Häckenfrispark efter tufft spel längs IFK:s högerflank.
67´ Stärkta av målchansen etablerar IFK tryck, men Häcken får kontringsmöjlighet. Bollen hamnar till slut på vänsterkanten, där IFK återtar bollen.
66´ Målchans IFK: Kalu avslutar ett mönsteranfall med att rulla bollen förbi målvakten men träffa mitt i stolpen!!
65´ Frispark Häcken efter tuff närkamp. IFk försöker bygga spel längs mitten.
64´Dubbelbyte IFK: Michael Steinwender och Jonas Thern går ut, Emin Hasic och nyförvärvet Luke Le Roux kommer in.
63´ Målchans Häcken: laget kommer till anfall. Spelare provar skott men Rasheed bjuder på kvalitetsräddning!

60´ Frispark Häcken, men bollen går till IFK-spelare. Hemmalaget försöker skapa tryck genom mitten men bortalaget är med på noterna.
59´ IFK kontrar, men Häcken bryter tillbaka bollen och får frispark. Byte Häcken: Jeremy Agbonifo går ut, Srdjan Hrstic kommer in.
58´ Hörna Häcken. Bollen går över spelarna. Inkast IFK.
58´ Häckenanfall längs vänsterkanten. Bollen träffar en IFK-spelare och leder till hörna.
57´ Inspark Häcken.
56´ Frispark IFK. Bollen går mot bortre delen av straffområdet och hamnar sedan utanför mål.
54´ IFK fortsätter bygga tryck längs med vänsterkanten. Zeljkovic kommer till avslut.
53´IFK fortsätter att skapa press längs med vänsterkanten.

52´ Mååål till IFK!! Gustav Engvall får utdelning för lagets press och gör 1–2.

51´ Inspark IFK.

50´ Viktor Bergh slår hörnan, men Häckenspelare når högst och skickar ut den ur straffområdet. Efter en tilltrasslad situation får Häcken friläge. Bollen går till inspark.
49´ Kalu får med sig bollen i Häckens straffområde. Målvakten räddar ut bollen till hörna. Viktor Bergh med hörnan.
48´ IFK-tryck längs högerkanten. Bortalaget återtar bollen. Inkast på Häckens planhalva.
47´ Häcken-anfall. Bollen hamnar hos Gustav Engvall på kontringshumör, men Häckenspelarna är med på noterna.
46´ Och DÄR är andra halvlek i gång! I samband med denna byte IFK: Frank Junior Agyei går ut, Mohammad Alsalkhadi kommer in.

49´ Domaren blåser av första halvlek.
47´Böljande spel från båda lagen. Nytt IFK-anfall från vänster. Leder till inkast, som i slutändan leder till inspark Häcken.
45´ IFK fortsätter att skapa tryck längs vänsterkanten.
44´ Domaren berättar: minst fem minuters stopptid.
43´ Hemmalaget försöker etablera tryck. Zeljkovic lägger fram bollen till Viktor Bergh, som skickar in den till Johnbosco Samuel Kalu som inte lyckas få en bra träff.
42´ Hörna till Häcken, som blir till en efterföljande frispark. Frisparken går långt över IFK-målet.
41´ Nytt anfall Häcken. Zeidane Inoussa provar skott. Bollen tar i Viktor Berghs rygg ut till hörna.

40´ Gult kort till Jeremy Agbonifo i Häcken. Frispark till IFK.
38´ Målchans Häcken! Bollen hamnar hos Mikkel Rygaard Jensen som provar skott men Rasheed har kontroll på bollen.
37´ IFK-spelarna försöker skapa anfall utan framgång. Häcken vänder spelet, men hemmaspelarna är på alerten och försöker skapa nytt anfall.
36´ Firma Bergh/Zeljkovic försöker skapa anfall längs vänsterkanten.
35´ Bortalaget försöker spela sig igenom hemmamittfältet utan framgång.
34´ Johnbosco Samuel Kalu får matchens första gula kort efter en sen tackling av motståndare.
33´ Täta kamper på IFK:s planhalva. Häckenspelarna ropar på frispark men domaren är inte medgörlig.
32´ IFK-anfall längs vänsterkanten, men bortalaget är med på noterna.

30´ Hörna för Häcken. Bollen hamnar långt över IFK-målet.
28´ Häcken-anfall längs högerkanten. Bollen på väg mot IFK:s straffområde men Rasheed är med på noterna.
26´ Matchen återupptas efter vätskepaus
22´ Farligt för IFK! Efter anfall hamnar bollen hos Johnbosco Samuel Kalu som driver fram mot straffområdeskanten och provar skott, dock utan framgång. Därefter kallar domaren på vätskepaus.
21´ Nytt Häckenanfall längs högerkanten. Chansen rinner ut i sanden.

20´ Simon Thern försöker skicka in bollen i straffområdet utan framgång.
19´ Hemmalaget driver upp med bollen. Etablerar press längst vänsterkanten.
18´ Häckenanfall på vänsterkanten. Bollen rullar igenom straffområdet men ingen spelare finns där för att förvalta läget.
15´ Tufft spel på mitten. Häcken får frispark. Bollen hamnar hos Rasheed som spelar upp den.
14´ Zeljkovic och Kalu driver upp längs vänsterkanten. Bollen rullar genom straffområdet men där finns ingen som kan förvalta läget.

13´ MÅÅÅL till Häcken!! 0–2! Häcken startar om spelet, skickar upp spelet i banan. Bollen hamnar hos Zeidane Inoussa som ett välplacerat skott ökar på bortalagets ledning.
12´ Häckenspelarna sätter i gång spelet.
11´ IFK bryter tillbaka Häckens press. I efterföljande anfall blir Häckenspelare liggande.

9´ Häcken kommer till friläge men spelaren ramlar. Fansen ropar på straff men ingen åtgärd från domaren.
8´ Bortalaget fortsätter pressa men IFK är med på noterna.
7´ MÅÅÅL till Häcken!! Häcken förvaltar hörnan från föregående minut.
5´ Hörna till Häcken.
4´ Häcken försöker etablera spel. Kommer till anfall längs vänsterkanten. Spelare faller i straffområdet, fansen ropar på straff men domaren är inte medvillig. I efterföljande anfall kommer Häcken-spelare fri med Rasheed är med på noterna.
3´  Viktor Bergh kommer loss på vänsterkanten. Hittar medspelare som skickar in bollen mot Kalu. Kalu lägger in bollen i boxen men ingen medspelare finns där.
2´ IFK bryter Häckens uppspel. Etablerar tryck längs högerkanten. Häcken bryter tillbaka. IFK får frispark efter tuff närkamp.
1´ Och DÄR är matchen i gång! Pigg början av IFK som bygger anfall längs högerkanten. Inkast på Häckens planhalva.

Klockan 14.00 presenterades startelvorna. IFK Värnamo ställer upp med en 4–4–2-uppställning med följande startelva: