Fotboll

Edvard summerar IFK-insatsen

Fotboll Vi har i flera dagar följt IFK Värnamo F02 i Gothia Cup.

IFK-tjejerna  [1/7]

Sista dagens spel  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Nu summerar tränaren Edvad Pruner sista speldagen enligt följande:

Tänkte summera torsdagen lite: Vi börjar dagen genom spel mot Nässjö i 1/32-finalen klockan 10.00, ett lag som vi vet spelar fysisk fotboll. et blir enn jämn match där Nässjö tar ledningen med 1-0, en ledning som vi relativt snabbt kvitterar till 1-1 genom ett fint skott av Emma Bock.

Matchen går till straffsparksläggning. Efter fina straffar av Fanny Johansson, Lova Jonsson, Emma Lorenzen och Tilde Johansson står vi som segrare med 5–3. En match som innehöll mer kämpatakter än skönspel!

På eftermiddagen stod norska Bönes för motståndet i 1/16-delsfinalen. En riktigt bra fotbollsmatch där vi lyckas göra 1–0 genom ett riktigt kanonskott av Tilde Johansson. Böne är ett bra lag men vi tycker vi vinner välförtjänt – vår bästa match i turneringen!

Efter en heldag ute i nästan 30-gradig värme så är det klockan 18.50 dag för åttondelsfinal mot Djursholm. Ett lag som vi mött tidigare och både vunnit och förlorat mot så vi visste vi hade en chans! Vi står upp bra i första halvlek men efter en tilltrasslad situation i slutet så lyckas Djursholm göra 1–0 och efter det tröt orken och Djursholm kunde rättvist vinna matchen med 3–0. Gothia Cup-äventyret var då över för denna gång!

Tjejerna har gjort en suverän turnering och verkligen gett allt. Vi är kvar bland de sista 16 lagen i en turnering som startar med 118 lag, vi kan inte vara annat än nöjda. Stor eloge till alla 19 tjejer som varit med och spelat!

Taggar

Dela