En IFK-poäng – som borde varit tre

Fotboll En poäng på förhand hade säkert IFK Värnamo varit belåtna med mot Dalkurd. IFK hade 1–0, jättechanser till 2–0, men det blev 1–1.

1-0 av IFK:s Fredrik Lundgren kunde bli slutresultat.  [1/30]

IFK:s spelare jublade.. lite för tidigt.  [2/30]

Dalkurd klack hade störst anledning att vifta med flaggorna, efter sen kvittering i slutminuten.  [3/30]

Det blev bara en poäng till Värnamo, trots fler riktigt vassa chanser.  [4/30]

Många i publiken höll på bortalaget.  [5/30]

Öppet mål.. men IFK:s spelare lyckade inte få bollen att passera mållinjen.  [6/30]

IFK anföll, men lyckades barav göra ett mål.  [26/30]

Deltagare i åretsv fotbollsskola fanns på plats för att titta på matchen.  [27/30]

1 081 betalande kom till Finnvedsvallen i dag.  [28/30]

I mitten IFK:s ordförande Kaj Larsson.  [29/30]

Uppställning inför avsparken.  [30/30]

Dalkurd kom till Finnvedsvallen som skyhög favorit mot ett IFK som inte spelat bra fyra dagar tidigare i Falkenberg.

Men, det blev en jämn och bra match där IFK inte vek ned sig ett skvatt utan gav serietvåan en rejäl kamp. 0–0 i paus var helt i sin ordning, ty det hade inte producerats en enda het målchans.

Efter paus hände dock betydligt mer och i samband med en vass hörna från Petar Petrovic blev det kalabalik framför Dalkurds mållinje. Fredrik Lundgren kunde till slut peta in 1–0.

IFK la sig inte på försvar utan fortsatte trycka på och det var ett bittert mirakel att det inte blev 2–0. Först hade Oscar Johansson bollen i ribban och i momentet efter nickade Pär Cederqvist mot, som det såg ut, öppet mål. Då fick Frank Pettersson, målvakt i Dalkurd, fram en hand och räddade på mållinjen.

Och, så hände det som inträffat flera gånger tidigare. IFK släppte in en boll sent i matchen. Matchklockan hade passerat 89 (89.01) minuter då Malkolm Moenza, inbytt 86.05, satsade på skott från höger och fick se bollen smita förbi Tobias Andersson och in i mål.

Dalkurd nöjda

En tabelltvåa som bara får oavgjort mot seriens tia är inte alltid nöjda med ett oavgjort resultat. Men, det var Dalkurd.

– En jäkligt tuff match och vi är glada att vi fick med oss en poäng, erkände Dalkurds tränare Andreas Brännström..

Han poängterade att det varit en tuff vecka (tre matcher) och att det var en svåranalyserad match.

– Långa perioder hände inget utan allt kom i mitten av andra halvlek och mest på fasta situationer. Och, eftersom vi låg under var det skönt att få 1–1 med ett sent mål, menade Brännström.

Christian Järdler inledde presskonferensen så här:

– Tycker synd om killarna som åter åkte på ett sent mål. Det är tungt att vi inte fick med oss alla tre poängen, men positivt att vi gjorde en bra match mot en bra motståndare. Att ta poäng mot Dalkurd är bra.

Med 3–5–2-modell har Dalkurd mycket folk med hem samtidigt som flera fyller på de två anfallarna.

– Jag är nöjd med vårt försvarsspel, men vi utnyttjade sidorna för lite.

Matchen hettade till som Brännström ansåg i mitten av första halvlek. Och, det var Dalkurd som tryckte på intensivt.

– De hade två frilägen, brände dem, men det hängde 0–1 i luften, erkänner Järdler.

Då, när det som bäst behövdes, tog IFK ledningen.

– Och sedan har Oscar en boll i ribban och på PC:s nick gör målvakten en handbollsräddning, varpå Tobias gör en fantastiskt räddning.

Skulle haft fler poäng

Ja, det kunde slutat hur som helst, men det blev en pinne per lag.

– En mycket bra fotbollsmatch av oss, men visst är vi lite besvikna att vi inte vann. 1–0 är inget att gå, med 2–0 hade vi vunnit, menade Järdler.

Ja, IFK har inte haft marginalerna eller turen med sig.

– Vi hade förtjänat fler poäng, tycker Christian.

Poängen innebar i alla fall att IFK passerade GAIS på bättre målskillnad. Alltid något.

Pris som bäste IFK:are fick Fredrik Lundgren. Bra val, då han var säker som mittback plus att han gjorde målet. Höga betyg till samtliga, men med extra krydda till Tyler Lissette, Oscar Johansson och Tobias Andersson.