Fotboll

Förre IFK-spelaren huvudperson i tvist

Fotboll Den förre IFK Värnamo-försvararen Robin Tihi har blivit föremål för en tvist mellan AIK och hans moderklubb Vasalunds IF. Nu har moderklubben påkallat ett så kallat skiljeförfarande hos Svenska fotbollförbundet.

Robin Tihi. Foto: Jim Carlsson

Robin Tihi satte stort avtryck på Finnvedsvallen när han under säsongen 2022 spelade för IFK Värnamo på lån från AIK. Under 2023, när han var åter i AIK, så såldes han vidare till den qatariska klubben Al-Ahli SC för två miljoner euro.

Moderklubben Vasalund menar att de har rätt till ekonomisk kompensation. AIK menar att de inte har det.
– Vi har fått information om att Vasalunds IF har påkallat ett skiljeförfarande hos SvFFs skiljenämnd men inte mer än så. Vi kommer nu sätta oss med vårt juridiska ombud för att diskutera läget. Klart är att ett utfall enligt Vasalunds IF:s favör vid ett eventuellt skiljenämndsförfarande kommer påverka svensk fotbolls principer för övergångar av minderåriga spelare markant, säger AIK Fotbolls VD och klubbdirektör Fredrik Söderberg i ett pressmeddelande.

Enligt förbundets regler så ska tidigare klubbar ha rätt till ersättning för minderåriga spelare från det att de fyller 12 år. Enligt AIK:s pressmeddelande bytte Tihi från moderklubben till de svartgula vid 11 års ålder.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *