Fotboll

Halvtid – så har det gått för våra lokala fotbollslag

Fotboll Serierna på lägre nivå har tagit sommaruppehåll och det har blivit dags att summera vårsäsongerna för de lag vi bevakar. Det bjuds på blandad kompott med allt från succéer till floppar.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Vi summerar damerna och herrarnas första halvor av säsongerna från division 3 ner till division 6. Om ni klickar på lagnamnen så kan ni dessutom läsa om alla matcher de spelat hittills.

Bors SK

Liksom många lag på den lägre nivån i seriesystemet hade även Bor hög spelaromsättning under vintern. Trots det var siktet inställt på den övre halvan av division 6. När uppehållet är här ligger man på en sjätte plats i den nio lag starka serien. Men då har Bor spelat färre matcher än övriga lag.

Bor/Rydaholm

Har endast förlorat en match på de åtta inledande i sin division 4-serie. Skuggas dock av Sunnerbo i tabellen som har spelat en match färre.

Bredaryd Lanna dam

Har en match mer spelad än tvåan Norrahammar och trean Hovslätt. Men har en marginal om fyra respektive fem poäng ner till dessa. Med andra ord har BLIK det hela i helt egna händer för att säkra ett avancemang till division 3. Men det återstår sex matcher för dem i serien.

Snittar närmare fem mål framåt per match, endast ett bakåt.

Bilden är från en träningsmatch mellan Bor/Rydaholm och Bredaryd Lanna inför säsongen.

Bredaryd Lanna herr

Tränaren Senad Zulovic förutspådde inför säsongen att man skulle bli vassare än ifjol. Då slutade man i mitten av tabellen i division 5. Hittills är man obesegrade och i serieledning. Men det är ytterst jämnt i tabellen och både Guddarp och Torpa är BLIK hack i häl.

Dardania

Har sedan man tog klivet upp till femman för ett par år sedan tillhört den övre halvan av tabellen. Men i år har man stött på patrull. Man inledde serien med två raka förluster innan man kunde vinna sin första match. Ligger just nu på en placering som ger direktnedflyttning när serien ska summeras.

Forsheda

När man åkte ur fyran ifjol lämnade en rad av spelare. Fallet genom seriesystemet ser ut att fortsätta då man just nu ligger sista i division 5 sydvästra med bara fyra ihopsamlade poäng och endast tolv mål framåt på 13 matcher. Hur man än vrider och vänder på tabellen och räknar poäng hit och dit så ser det ut som att kvalspel är det bästa Forsheda kan hoppas på.

Hook

Klubben slutade ifjol tvåa i Värnamosexan och efter kvalspel mot Österängen och Bodafors så blev man slutligen klara för division 5. Målet inför säsongen var att lyckas med någon man inte gjort på över 30 år, nämligen stanna kvar i femman.

Just nu ligger man på en negativ kvalplats och det ser ut att bli en strid med Dardania i första hand om att undvika direktnedflyttning.

Horda AIK

Spelar i en utvecklingsserie och där ligger man sist med endast en seger på åtta matcher.

Hånger

Ligger på en sjunde plats i Värnamosexan med nio inspelade poäng på tio matcher.

Kamp om bollen i en match mellan Hånger och Klevshult. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Klevshult

Har gått fram som en slåttermaskin i Värnamosexan och har på tio matcher endast släppt in två mål bakåt samtidigt som de gjort 42 framåt. Enda poängtappet kom i derbyt mot SIS som slutade 2 – 2. Men det ser ljust ut för KSK inför fortsättningen.

Kärda

Ifjol var man ytterst nära att ta klivet upp till division 4. I år är det inte riktigt lika framgångsrikt och just nu ligger man åtta. Men de bör kunna andas ut neråt där bottentrion Kånna, Strömsnäsbruk och Forsheda har samlat alldeles för få poäng för att det ska kännas realistiskt att de kommer ta sig förbi.

Rydaholm

Inför säsongen siktade man på den övre halvan av tabellen, men de ligger för närvarande på en sjätte plats i mitten av tabellen. Toppstriden ser redan nu körd ut. Men de bör inte heller oroa sig för lagen bakom då poängdifferensen är för stor för att det ska vara rimligt att en massa lag börjar köra om Rydaholm.

Skillingaryds IS dam

Spelarna flydde när SIS åkte ur division 3 ifjol och det är mer eller mindre ett helt nytt lag man har ställt på benen till den här säsongen. Dessutom är det en ung trupp. Endast en seger har det blivit på åtta matcher och den kom senast mot jumbon Råslätt.

Skillingaryds IS herr

Är obesegrade, men har kryssat i tre matcher och ligger därför på en andra plats fyra poäng bakom seriesuveränerna Klevshult i division 6. Det lär stå mellan KSK och SIS om vilka som vinner serien och går direkt upp till division 5, samt vilka som får kvala uppåt.

Värnamo Södra

Fjolårets fjärde plats i tabellen var tänkt att förvaltas till att återigen tillhöra den övre halvan av tabellen. Men V-Södra har inte riktigt fått till det under den första halvan av serien och man är med tre övriga lag i allra högsta grad inblandade i striden om att undvika negativt kvalspel i höst.

 

Kamp om bollen i en träningsmatch mellan Värnamo Södra och Bredaryd Lanna på försäsonen.

Västboås

Var nykomlingar i femman ifjol och skrällde sig hela vägen fram till kval till division fyra. Då fick man stor utdelning på sina målchanser. Det fina spelet har hållit i sig även denna säsong, men utdelningen har inte riktigt kommit och på 14 matcher har det blivit 19 poäng vilket just nu ger en femte plats i tabellen, långt ifrån topplagen. Men man är också på betryggande avstånd från nedflyttnings- och kvalstreck.

Waggeryds IK herr

Med en stor spelaromsättning under vintern låg fokus inför den här säsongen att greja nytt kontrakt i division 3. Men det unga laget har verkligen överraskat på omgivningen och ligger just nu på en sjunde plats i tabellen. Dock har formkurvan dalat en smula mot slutet, men tränaren Thomas Johansson och hans manskap har verkligen skapat sig goda förutsättningar för att spela kvar i trean även nästa säsong.

Waggeryds IK dam

Var en hårsmån från att ta klivet upp till tvåan redan i fjol. Inför säsongen var målsättningen att ligga i toppen även i år och det har man lyckats med. Just nu ligger man på en kvalplats, tvåa i tabellen bakom Husqvarna. Men det är jämnt i toppen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *