Fotboll

Hat trick av Dennis

Fotboll Dennis Anderssons målform håller i sig. I dag gjorde han hat trick, ett äkta sådant, när Kärda IF slog Hillerstorps GoIF med 4–1 (1–1).

Kärda har gjort en fantastisk höst. Laget slutade trea i serien, en poäng bakom Hallby. Båda får dock spela vidare, i kval till division 4.

Hillerstorp kom till Sträntevallen på negativ kvalplats. De hade chansen att ta sig över strecket om Mariebo förlorade sin match. Men, HGoIF räckte inte till mot ett formstarkt Kärda.

– Det var hyfsat jämnt i första halvlek, men i andra tog vi över. Hillerstorp har en del rutinerade spelare men också en del väldigt unga, säger Kjell Eriksson, lagledare i KIF.

Erik Arvidsson gav KIF ledningen, men i första halvleks slutsekunder kvitterade Hillerstorp på straff.

Efter paus tog Dennis Andersson över huvudrollen. Han gjorde 2–1, 3–1 och 4–1. Alltså hat trick, och ett äkta sådant ska göras i en och samma halvlek utan att någon annan spelare, oavsett lag, gör mål.

– Dennis steg av en stund i första, men kom in i andra, och givetvis var han en av våra bästa, anser Eriksson.

Bra, än en gång, var mittbacken Victor Eriksson samt en ny ”figur” i Kärdalaget.

– Vi har ju haft lite problem med målvakter, en slutade och Heijel skadade sig. Till den är matchen fick vi med Mattias ”Kneg” Johansson, som väl fyller 49 nästa gång. Han var nog bäst på plan, skrattar Kjell.

För Kärda fortsätter säsongen med kval. Det blir första gången KIF spelar kval till division 4. Mot vilka lag återstår att se.

– Vår plan ska repareras och vi kanske inte kan spela vår hemmamatch i Kärda.

• Blir det i Forsheda i stället?

– Det hoppas jag, säger Kjell Eriksson.

Taggar

Dela