Hook mot finalseger efter sen vändning

Fotboll Hook vann seriefinalen hemma mot Österängen efter ett övertidsmål av Mattias Frisk – men vilken rysare det blev innan trepoängaren var bärgad.

Från en tidigare match med Hook

Österängen ledde nämligen toppmötet på Lindevallen i Hook med 2–0 i paus. Men gästerna stod inte distansen ut samtidigt som hemmaspelarna blev allt starkare ju längre matchen led.

Framför allt växte Hooks skyttekung Oscar Erinder. Först reducerade Oscar  på straffspark i halvlekens mitt innan han åter fick uppdraget att åter exekvera en elvametare, nu när bara dryga fem minuter återstod. Men nerverna höll. Det  blev 2–2 på straffsparken samt rött kort och frilägesutvisning dessförinnan på av Österängens spelare. Hemmaspelarna tryckte förstås på rejält med en man mer och när matchuret visade 90+2 minuter vräkte sig Mattias Frisk och styrde in en skott från Oscar Erinder. 3–2 och saken klar.

– Nu har vi saken i egna händer med två matcher kvar och tvåpoängs ledning, konstaterade en lycklig Björn Erinder Hooks tränare.

Visst ser det ljust ut för Hooks IF efter några tuffa år!