IFK-damerna föll premiären

Fotboll IFK Värnamo bortaföll mot Mariebo IK i  premiären av division 1 damer.

Det såg ljust ut men ett själv mål vid ställningen 1–1 gjorde att IFK-tjejerna tappade i inställningen och Mariebo kunde vinna med 3–1 (0–0).

Mariebo kom tvåa i serien förra året och tippas även i år vara ett topplag. Jönköpingslaget var något bättre men det skilde inte mycket. Hemmalaget hade ett lite större bollinnehav men chansmässigt var IFK väl så bra. Man fick dock inte till det framåt mer än vid en av många farliga hörnor.

1–0 kom en minut in på andra halvlek men bara ett par minuter senare kvitterade Linnéa Aronsson.
Sedan kom det snöpliga självmålet, en nick från långt håll efter 63 minuer. Snyggt men för IFK nedslående.
– Luften gick lite ur tjejerna efter det, noterar IFK-tränaren Patrick Schellhas.

Man försökte få igång spelet igen och hade lite halvchanser till kvittering. Hemmalaget kunde dock freda sitt mål utan jätteproblem. Efter 68 minuter kom 3–1 och då gick rullgardinen definitivt ned för IFK-tjejerna.

– Ändå en bra insats. Jag gissar att Mariebo blir ett topplag även i år, säger Patrick.

Lite extra plus i IFK till Kajsa Bengtsson, Linnéa Aronsson och Kajsa Bengtsson. Framåt fick man inte riktigt igång sitt vanliga spel men motståndet var ju också bra.

Den 22 april är det hemmapremiär och då står Onsala för motståndet.