Fotboll

IFK P05 finalföll mot IFK Göteborg

Fotboll IFK Värnamos P05 har varit och spelat en inbjudningsturnering i Göteborg arrangerad av GAIS.

IFK Värnamo P05. Arkivbild

– Vi blev uppringda av GAIS i våras som ville ha med oss i en inbjudningsturnering och vi tackade givetvis ja, hälsar ledarna.

Turneringen var över en dag och det blev tidig avfärd. Klockan 06.00 rullade man ut från Värnamo.
– Väl framme i Göteborg klev vi ut lite mossiga ur bilarna. Första gruppspelsmatchen skulle vi möta IFK Göteborg som kom med deras Akademilag. Den matchen hade vi längtat efter. Tyvärr är inte morgonmatcher vår starka sida och särskilt inte när det är första matchen i turneringen. Det är något vi måste få bort. Göteborg tryckte på direkt och vi hamnade långt ner på vår planhalva.

Förlorade med 1–8
Värnamolaget fick inte igång något spel alls utan det fick mest bli kontringar och faktiskt lyckades man ta ledningen på en sådan. Sedan var det slut på det roliga och det började ramla in mål. Mycket slarv och individuella misstag över hela planen. Till slut blev det hela 8–1 till Småänglarna. Det var dags för ett allvarligt snack med killarna: Har vi åkt hela vägen hit för att prestera det här sa vi. Nu blev det fart på grabbarna.

Nästa match var mot Qviding FF. Killarna var riktigt taggade och startade i ett ursinnigt tempo. Rullade boll bra, fint passningsspel och några fina individuella prestationer. Försvaret släppte knappt någon över bron. Efter tre snabba mål i början slappnade man av lite och det var lite stiltje i matchen. Sedan kom det en period då IFK skapade oerhört många klara målchanser men brönde alldeles för mycket.

– Vi var överlägsna sett över hela matchen och vann med 7–1. Tyvärr blev det walk over i tredje gruppspelsmatchen sedan Norrby ringt återbud tidigt på morgonen och ställt till det för arrangören. Gais hade löst detta genom att sätta ihop en Göteborgskombination som vi fick spela mot. Oavsett hur det gick i matchen skulle vi vinna på walk over, det gällde samtliga i gruppen.

Vann med 6–2
– Vi klev ut mot Göteborgskombinationen med stort självförtroende och tog genast tag i taktpinnen. Vi gjorde två mål rätt snabbt sedan var det återigen dags för många avslut utan skärpa. Vi släppte dessutom in två mål innan vi tog tag i spelet igen och vann bekvämt med 6–2. Nu var det dags för semifinal dit vi tagit oss som bästa tvåa.

Där möter man IF Väster som man förlorat mot tidigare. Det blir en riktigt hård fight där IFK tar ledningen med 1–0 efter 7–8 minuters spel. Sedan var det mycket ställningskrig, mycket kämpa och lite slarv.
– Vi missade några bra lägen och till slut ramlade det in en boll i vår kasse. Men vi visade moral och krigade på och bara någon minut innan full tid fick killarna och föräldrarna jubla då vi gjord 2–1 som tog oss till final.

Mot Blåvitt igen
I finalen väntade återigen IFK Göteborg som kört över allt motstånd under dagen. Nu var Värnamokillarna igång och stod upp fantastiskt bra.
– Ska vi vara ärliga skapade vi inte jättemånga chanser mot detta lag men vi har någon superhet chans som bränner. Vi har däremot ett fantastiskt försvarsspel och en målvakt som petar undan många skott. Vi har 0–0 i halvtid och en bit in på andra halvlek. Plötsligt gör Göteborg två snabba mål och luften går ur lite. Matchen slutar 4–1 till Göteborg, men försvarsmässigt gör vi dagens match. Man får ju faktiskt tänka på att vi ändå möter IFK Göteborgs akademilag som är ett av landets bästa. Det är genom att möta tufft motstånd man blir bättre.

Ny cup i augusti
Närmast väntar nu Eskilscupen i början av augusti. Sedan blir det bland annat Gais Elite cup där hela Sveriges bästa 05:or är med. Under sommaren har IFK träningsvecka vecka 29 om man vill och är hemma.

– Vi är stolta ledare, hälsar hälsar Micke Blomgren, Almir Hasanbegovic och Adem Bukaric.

Taggar

Dela