Fotboll

IFK ska ta nya kliv

Fotboll Dags för match nummer 3 för IFK Värnamo i arbetet inför seriestarten i superettan. I kväll gästas IFK av Skövde AIK på Ljusseveka konstgräs.

Där spelade de vit-blå premiären för ett par veckor sedan och föll då mot seriekollegan Trelleborgs FF med 1–3. Förra helgen var klubben på matchläger i Danmark och A-laget mötte då AB Köpenhamn och vann med 2–1.

Kvällens motståndare är ett nytt division 1-lag sedan de vunnit div 2 Norra Götaland förra året, åtta poäng före IFK Uddevalla. På 26 seriematcher vann Skövde 17, spelade 4 oavgjorda och förlorade 5 matcher.

Kort och gott lär IFK få möta ett hungrigt lag som vill testa ”sina vingar” mot ett numera rutinerat superettanlag. På sistone har inget speciellt hänt i IFK.

– Av målvakterna har vi tackat nej till Ivan Babovic, avslöjar tränaren Christian Järdler.

• Vem står i målet i kväll?

– Det gör Filip Eriksson.

• Hur ser det ut på skade- och sjukdomsläget?

– Oskar Dahlström och Felix Wieslander Andersson är sjuka. Johan Andersson har varit sjuk, har gjort ett pass men är inte aktuell i kväll.

Järdler berättar att 18 man ingår i truppen till kvällens match.

• Kommer du att lufta friskt?

– Det kan jag inte svara på, vi får se hur matchen utvecklar sig.

• Vad vill du se i kväll?

– Att vi fortsätter spela boll på vårt sätt och tar ytterligare steg och fler rätta beslut.

• Kan du utveckla ytterligare?

– Högt och aggressivt försvarsspel, att vi tar tillbaka bollen snabbt och vinner mycket boll. Offensivt vill jag se ytterligare kliv i högt tempo och snabba passningar.

Då är det bara att invänta avspark och den sker kl 19.

Taggar

Dela