Tvärstopp för IFK

Fotboll Efter sju matcher i följd utan förlust så blev det ett resultatmässigt bakslag för IFK Värnamo på lördagseftermiddagen.

På Sättens IP i Habo var det spel på naturgräs för både IFK och allsvenska Jönköpings Södra. Med IFK-siffror sett blev det en femetta i baken med 1-5 (0-2).

– Självklart, resultatet ser inte vackert ut, medger IFK-tränaren Christian Järdler. Men vi mötte ett mycket bra J-Södra. De
har ju allsvensk premiär om en vecka och ska vara bra just nu.

IFK hade perioder i matchen då det ändock såg riktigt bra ut. Från 20:e minuten till den 60:e minuten var man väl så bra som allsvenskarna. Det är något som laget kan ta med sig…

-Det viktiga är att vi kan hantera fortsättningen. Själva siffrorna stör mig inte så mycket, säger Järdler.

Det var märkbara skillnader mellan bra och mindre bra perioden för IFK i matchen. Man var inte med i inledningen och gav bort initiativet till Södra. Något som också upprepades efter en timmas spel. Och att det rann iväg till 1-5 var genom två baklängesmål i matchens slutskede. Sett till detta faktum var det ingen katastrof.

Simon Nilsson på mittfältet visade återigen att han funnit sig väl till rätta på sin nya position. Han blev dock skadad efter en timmas spel – och det märktes på spelet. Det är bara att hoppas han kan vara okej till seriepremiären hemma på Finnvedsvallen kommande söndag mot Åtvidaberg.

Ett bra besked var att anfallaren Ryan Finley var tillbaka i laget efter sex veckor. Han spelade 75 minuter och jobbade på riktigt bra. Det verkar lovande…

IFK:s mål kom i andra halvlekens inledning och betydde reducering till 1–2. Målet gjordes av Oscar Johansson.

IFK:s lag: Tobias Andersson – Viktor Nilsson, Fredrik Lundgren, Tyler Lissette, Freddy Winsth – Oscar Johansson, Simon Nilsson (Archford Gutu), Liridon Silka, Petar Petrovic – Ryan Finley (Melvin Frihzell), Pär Cederqvist (Ellis Culum).