Fotboll

Jonas Thern till IFK…

Fotboll I morgon måndag har IFK Värnamo kallat till presskonferens och en källa uppger att man ska tillkännage att Jonas Thern kommer tillbaka som ledare i IFK.

Jonas Thern. Arkivbild

Jonas hade stora framgångar som ledare inom IFK och det ansågs allmänt att han hade väldigt stor del i att IFK fick fram så många unga spelare som nådde mycket långt.

Det skar sig senare mellan IFK och Jonas med bland annat stämning som följd. Jonas har med sin familj bott kvar i Herrestad utanför Värnamo men långpendlat till olika fotbollsjobb. Nu kanske det blir lite kortare resväg för honom. Jonas har för övrigt brutit sitt kontrakt med Landskrona.

Det är framför allt på ungdomssidan som det sägs att Jonas ska vara på väg tillbaka som ledare. Hans erfarenhet som landslagsspelare och proffs följdes av en tränarkarriär som är långt ifrån över. Jonas fyllde 50 i mars och kan ha många år kvar som ledare.

IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson vill inte uttala sig utan hänvisar till måndagens presskonferens som vi självfallet bevakar för att få svar på om det handlar om Jonas Thern eller om något helt annat. Vi är dock tämligen säkra på att uppgiften stämmer eftersom vi fått den från ”närstående” till IFK Värnamo.

Fotnot: Vi har sedan i fredags sökt Jonas Thern utan att ha fått kontakt.

Taggar

Dela