Kärda nära kvalplatsen

Fotboll Kärda vände 0–2 till 3–2 mot Kulltorp och nu är kvalplatsen till division fyra nästan säkrad.

Jakob Björk i Kärda. Arkivbild

Kulltorp överraskade med en mycket fin start på matchen och hemmaläge fick verkligen försöka kämpa sig in i matchen. Det gjorde man delvis tack vare nordiske målskytten Dennis Andersson. Han reducerade och strax före paus kvitterade han på straffspark.
– Kulltorp var lite bättre än oss i första halvlek men i den andra spelade vi bättre, säger hemmaledaren Kjell Eriksson.

Före matchen gick skriverierna tt Jakob Björk skulle avgöra matchen med ett kanonskott för sitt Kärda.
– Det var precis vad som hände, välregisserat.

Målet kom efter cirka en timmes spel och sedan hade Kärda flera fina chanser till 4–2. I stället satsade gästerna hårt framåt före en vittring. Utespelaren Robin Söderberg gjorde en kanonräddning i slutet – han hade nämligen i halvtid fått gå in som målvakt då Andreas Karlsson skadat sig.

Planens två klart främsta spelare var hemmalagets två målskytter.

– Vi behöver en poäng på de två avslutande matcherna och det ska fi ordna, säger Kjell Eriksson.
Skulle Forsheda inte vinna båda sina avslutningsmatcher behöver Kärda inte ens ta poäng för att nål kvalspelet.

Till kvalet behöver Kärda en målvakt då man har skadebekymmer på den posten.
– Vi får väl försöka damma av Mattias ”Kneg” Johansson, säger Kjell om den tidigare så duktige målvakten.