Fotboll

Kärda slog Mullsjö

Fotboll Kärda IF svarade en smärre skräll hemma på Sträntevallen i dag genom att besegra Mullsjö IF med 4–2 (2–0).

Därmed är KIF i allra högsta grad med i kampen om seriesegern och de två kvalplatserna.

När lagen möttes i våras i Mullsjö blev det hemmaseger med förkrossande 7–0. Kanske att Mullsjö räknade med en lätt uppgift på Sträntevallen.

Inledningen var försiktig från båda håll, men Kärda var riktigt på hugget när tillfälle gavs. KIF vände spelet, Jakob Björk passade till Dennis Andersson, som såg ut att köra fast med fler ”ryggsäckar” hängande kring sig. Dennis snirklade sig dock förbi tre – eller fyra – spelare och fick skottläge. Och, 1–0 var ett faktum efter drygt fyra minuter.

Dennis hade sedan en hörna som så när skruvats in i bortre krysset. Kort därefter fick KIF byta målvakt. Emanuel Heijel började, men var skadad och fick ge upp. In kom Christoffer Johansson mellan stolparna.

Han hann bara vara med i en minut, ty då ökade Kärda till 2–0. Det kom på hörna som Dennis Andersson slog, Erik Arvidsson hoppade över bollen och Jakob Björk avslutade med en halvträff som såg ut att rulla utanför stolpen. Dock inte och ett chockat Mullsjö kunde bara inse att det stod 2–0.

Mullsjö kom igen

Som väntat taggade Mullsjö upp i andra halvlek och målvaktsersättaren Christoffer Johansson fick direkt göra en bra räddning.

En reducering låg i luften, men den kom lite snöpligt. På ett långskott, som inte alls såg farligt ut, kom 2–1, i 60:e minuten.

Men, KIF vek inte ned sig utan skapade arbetsro tämligen omgående då Emir Draganovic drog en frispark i stolpen – och in.

Mullsjö ägde sedan mycket boll och jagade 3–2, men Kärda kunde ställa om och mycket snyggt kom i stället 4–1. Dennis Andersson passade till Draganovic som i sin tur frispelade Jakob Björk. Och, han slog in fyran med ett synnerligen välplacerat skott i målvaktens vänstra kryss. Läckert var ordet.

Mullsjö fick ett andra mål på frispark, men KIF försvarade sig säkert och höll undan.

• Ja, det var väl en knallseger?

– Nej, vi är så här bra, skrattar tränaren Jonas Nilsson.

– Första halvlek var mycket bra, fyller tränarkollegan Jon Liljemark på.

Definitivt och där lade Kärda grunden till triumfen.

Mullsjö var en faktisk en negativ överraskning och fick egentligen aldrig i gång något ordnat spel.

– De hade ju chanser, men gjorde sina mål på lägen de egentligen inte skulle gjort det, anser lagledaren Kjell Eriksson, med rätta.

Hur som helst är Kärda med i tätstriden och tränarduon tvekar inte.

– Vi spelar för att vinna, så enkelt är det.

Nu vet Hallby, Mullsjö och Forsheda det så slutstriden i serien är långt i från avgjord.

– Vi har ett ganska bekvämt schema kvar, säger Liljemark och konstaterar att detta var tionde matchen i rad som KIF förlorade.

• När var det senast?

– Det var mot Mullsjö, minns Jonas Nilsson.

Då blev det 0–7, i dag vann de lila med 4–2. Det var starkt.

Hela Kärdagänget gjorde det med bravur, men några spelare ska rosas extra. Victor Eriksson, kapten, i backlinjen. På mitten svarade Erik Arvidsson för ett stort jobb och oerhört nyttiga var Jakob Björk och Dennis Andersson, både på mittfält i offensiv.

Matchfakta

Kärda–Mullsjö

4–2 (2–0)

Mål: 1–0 (5) Dennis Andersson (Jakob Björk), 2–0 (15) Jakob Björk (Dennis Andersson, hörna), 2–1 (60) Fredrik Karlsson, frispark, 3–1 (64) Emir Draganovic, frispark stolpe in, 4–1 (70) Jakob Björk (Emir Draganovic/Dennis Andersson), 4–2 (77) Mats Theander, frispark.

Avslut på mål: 6–9 (3–4).

Avslut totalt: 12– 17 (8–9).

Hörnor: 3–7 (3–4)

Varningar: Kärda 0, Mullsjö 4.

Domare: Benny Persson, Värnamo.

Publik: cirka 80.