Fotboll

Kärda vann i Norrahammar

Fotboll Kärda IF bortabesegrade Norrahammars IK med 4–2 och nästa år kan det bli fotboll i division fyra på Sträntevallen i Kärda.

Lycka efter seger: Armend, Robin, Emir och Andreas

Jon och Jonas

Malmbäck vann kvalserien men mycket pekar på att Kärda som en av de bästa tvåorna i kvalserierna i SMåland får följa med upp till fyran.

– Vi hade inte i vår vildaste fantasi tidigare i år tänkt tanken att vi skulle gå up i fyran. Oväntat och konstig men givetvis är vi alla upprymda efter matchen, säger Kjell Eriksson, ledare i Kärda IF:

Förutsättningen var ganska klar inför dagens match i Norrahammar: Seger för att nå sex poäng och bli tvåa efter Malmbäck som förväntades vinna sin match och därmed vinna serien. Så blev det också.

– Vi behövde verkligen inte be om ursäkt för att vi vann i dag. Det kunde ha blivit en ännu större seger, säger Kjell Eriksson.

Armend Gashi angav segertonen med tre fullträffar och givetvis kom även skyttekungen Dennis Andersson med i målprotokollet.

Målvakten Arijan Iveljic fick pris som lagets bäste spelare. Han är egentligen inte målvakt men hade efter skador på ordinarie målvakter fått ställa sig mellan stolparna och agerat föredömligt.

NIK reducerade till 1–2 och 2–3 men var ändå aldrig riktigt nära Kärda.

– Lilla Kärda med nästan samma spelare i flera år, nästa år kanske trean…. Det känns lite overkligt, avrundar Kjell Eriksson efter årets sista match.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela