Fotboll

Klart: De hoppar av seriesystemet

Fotboll När division 6-fotbollen drar igång till våren kommer Hångers IF inte att finnas med. Anledningen stavas att det är svårt att locka spelare. – Efter pandemin har alla blivit så bekväma, konstaterar klubbrepresentanten Andreas Svensson.

Arkivbild från förra säsongen. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Dock kommer man hålla igång seniorverksamheten kommande säsong, men det kommer bli spel med b-laget i utvecklingsserien. Andreas Svensson berättar att det är en omstart man gör och siktet är att så småningom återinträda i seriesystemet.
– Vi gör en liten omstart här nu så får vi se om vi kan locka spelare. Vi börjar inte träna förrän det blir grönt ute, så får man se vad som händer. Det är många som inte har någonstans att spela och de är välkomna ut till Hånger och träna.

Anledningen till att man kliver av sexan är att det är svårt att locka spelare ut till Hånger. Andreas Svensson menar att det är en effekt av pandemin samt hur samhället ser ut numera med bland annat svårigheter att locka ideella krafter.
– Det är svårt att få tag i dagens ungdomar som vill spela fotboll helt enkelt, och sen att få ut folk till landsbygden, det är det som är så svårt. Det är så det ser ut, efter pandemin så har alla blivit så bekväma.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *