Klevshult vaknade efter 0–2-underläge – blev ändå snuvade på poängen

Fotboll Trögstartat var ordet. Klevshult kämpa sig in i matchen men lyckades inte knyta ihop säcken helt utan klev av med en uddamålsförlust, 2–3, efter 2–2 i halvtid.

Det tog 25 minuter och ett 0–2-underläge innan Klevshult vaknade till i hemmamatchen mot Habo. Då tog det inte mer än sex minuter innan underläget hade hämtas in, där Edvin Forsman och Ludvig Stensson noterades för målen. Fler mål under första halvleken blev det inte.

–Vi sa inte så mycket till dem utan lät dem spela vidare och ta sitt ansvar, vilket alla gjorde, säger Klevshults tränare Anders Forsman om den tröga inledningen och fortsatte:

–Och då kom också målen.

Andra halvleken inledde som första. Gästerna fick direkt en målchans. Men denna gången tog det inte allt för lång tid innan Klevshult skapade en målchans där bollen räddades på mållinjen.

–Vi skapade flera bra målchanser och hade i stort sett övertaget av matchen de första tjugo minuterna av andra halvleken. Men bollen ville ju inte gå i nät, säger Forsman om andra halvlekens inledning.

Sedan var det ombytta roller, där Habo fick ett kanonläge som dock inte resulterade i mål.

Matchen hade hundraprocentig fotbollsunderhållning, där gästerna klev av som segrare efter att ha tryckt in segermålet, 2–3, i den 88 matchminuten.

–Det var en totalt tomhet, konstaterar Forsman när slutsignalen kom som trots den usla inledningen ger hela laget beröm för att ha kommit tillbaka i matchen.

–Bortsett från de först 25 minuterna ska hela laget ha beröm för att man kämpar sig in i matchen. Sedan att bollen inte vill in, ja det är så i fotboll. Just nu är det en stor tomhet, men vi kommer tillbaka.