Fotboll

Klevshult vann ”måstematchen” och säkrade kontraktet

Fotboll Klevshult tar avstamp från nedflyttningsstrecket med tre nya poäng in på kontot efter vinsten mot NGIS med 4–3, (1–2).

Arkivbild.

– Det är en otroligt skön känsla med tre poäng och nu ett säkrat kontrakt till division fem även nästa år, säger tränaren Anders Forsman.

Klevshult började svajigt och NGIS fick ta ledningen redan i andra minuten. När NGIS sedan utökade sin ledning i 30:e minuten så klev Tarik Tokalic fram och gjorde reduceringsmålet några minuter senare på en hörna.

– I paus sa vi att vi skulle flytta fram våra positioner lite men då fick de in ett mål till och det kändes som en tung uppförsbacke.

Endast fyra minuter senare lyckades Klevshult dock att reducera en gång till, denna gången genom Kemal Salihbegovic på ytterligare en hörna vilket gav momentum och energi för den kommande vändningen. I 61:a minuten kvitterade Edwin Forsman och i 73:e minuten gjorde Kemal Salihbegovic sitt andra mål vilket gav Klevshult ledningen.

– Efter det hade vi jättemånga fler chanser men samtidigt så hade de något ribbskott så det kunde lika väl ha blivit oavgjort trots att vi var det klart bättre laget spelmässigt. Det var en match som var mycket fram och tillbaka men jag är väldigt nöjd ändå.

Anders Forsman vill ge beröm till hela laget som idag säkrade kontraktet till division fem även nästa år.

– Lite extra beröm vill jag ändå ge till Douglas Käthner Kursten i backlinjen, Viktor Forsman och Kushtrim Preteni i mittfältet samt Harald Elf och tvåmålsskytten Kemal Salihbegovic.

– Det var ju en måstematch och NGIS var ju också tvugna att vinna så jag är jätteglad över tre poäng idag, avslutar Forsman.

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Klevshult faller tungt på bortaplan
LÄS MER:  Klevshult vann enkelt sexpoängsmatchen
LÄS MER:  Genomgång: Lagens förutsättningar inför avslutningen
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *