Fotboll

Målkalas för SIS i sista träningsmatchen

Fotboll SIS damer avslutar försäsongen på topp genom att vinna över Westbo United Dff med 9–2, (3–2).

Trots att Westbo United gjorde mål redan i åttonde minuten så hade SIS både kvitterat och tagit ledningen åtta minuter senare genom Rijalda Fekovic. Första halvleken fortsatte att vara jämn och lagen gjorde var sitt mål till innan paus.

I andra halvlek dröjde det inte länge innan Rijalda fick in sitt tredje mål och efter det rann bollarna in som på snöre. Förutom Rijaldas hattrick så gjordes resterande av Alicia Alkemark (2), Ana Saravanja, Ivana Pavlov, Tilda Törnberg och ett självmål från Westbo United.

– Vi gör det fantastiskt. Jag är speciellt imponerad över hur vi spelar igenom deras försvar i andra halvlek, säger huvudtränaren Rebecca Blomberg som idag stod som åskådare.

Som coach vid bänken befann sig i stället assisterande Jimmy Karlsson.
– Det är inget dåligt lag vi möter med många duktiga spelare men ändå lyckas vi spela vårat spel. Vi får ner antalet felpassningar och börjar anfalla mer så att det tillslut blir så att de vill göra mål på varje anfall.

Utöver Rijalda Fekovic som ”är tillbaka där hon ska vara” enligt Rebecca Magnusson så vill Jimmy Karlsson lyfta fram ”samtliga femton spelare som vi rullade på”.
– Alla får spela mycket fotboll och har roligt där ute idag, menar Karlsson.

– Jag längtar redan till seriepremiären på måndag. Oavsett vad Taberg kommer med för lag så kommer det bli ett tufft möte men eftersom vi spelade 2–2 förra gången så är det dags för revansch, avslutar Blomberg.

SIS kommande hemmamatcher:

Fotboll

Tisdag 07 maj 19:00

SIS Dam - Hallby

Fotboll

Måndag 20 maj 19:00

SIS Dam - Smålandsstenar

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  SIS avgjorde i slutminuterna
LÄS MER:  WIK rivstartade Smålandscupen
LÄS MER:  SIS damer vänder äntligen trenden

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *