Fotboll

Många mål i livet: Nu väntar Italien

Fotboll Många var kallade men få blev uttagna till ett förberedande proffsliv i Italien. Två Skillingarydsgrabbar har dock fått chansen att bli ungdomsproffs i Italien i nio månader.  

”Triffan” och Ruben kanske längtar till Italien  [1/4]

Ruben stannar nog på hemmaplan  [2/4]

Triffan är ganska säker: Italien nästa!  [3/4]

Triffan och Ruben har många mål i livet  [4/4]

Triphin ”Triffan” Muyubira, 18, har efter spel i Skillingaryds IS gått vidare till Waggeryd och nu väntar från hösten nio månader i italienska Perugia. Här får han en försmak av livet som fotbollsproffs. Han är en av 16 utvalda svenska spelare.
Tre år yngre Ruben Palmcrantz spelar kvar i Skillingaryds IS men ska framåt sommaren spela för Jönköpings-Södra, som han för övrigt tränar med redan nu.

Båda grabbarna har tagit sig igenom den sista gallringen till nio månader i Italien. Triffan känner sig ganska säker på att han kommer att tacka ja. Ruben har inte bestämt sig ännu men endast 15 år blir nog valet ändå: att testa med juniorspel i J-Södra.

Ruben har dock liksom Triffan många mål i livet och flera av dem handlar om fotboll. Ruben går i nian på Fågelforsskolan i Skillingaryd och räknar med att läsa samhällsprogrammet på gymnasiet i höst. Såvida det nu inte blir Italien.

Triffan är ganska säker:
– Laget som jag kommer träna med heter S.S. Masserates i serie C.
Han hoppar därmed av utbildningen inom el och energi för ett år med fotboll på heltid i stället.
– Och lära mig italienska, säger 18-åringen.
Fast inte riktigt 18 år, men på torsdag den 4 maj är det dags för honom att fira.

Taggar

Dela