Fotboll

MFF från start till mål när IFK förlorade: ”För bra för allsvenskan”

Fotboll Det blev en smärtsam förlust för IFK Värnamo på måndagskvällen när man tog emot Malmö på Borås Arena. Bortalaget var totalt överlägsna matchen igenom och kunde vinna med 4–0.

Skärmdump från Discovery

Malmö satte tonen direkt från matchstart med stabilt och tryggt passningsspel. Redan i den sjätte matchminuten kunde MFF:s Isac Kiese Thelin sätta dit 1–0. Matchbilden var sig lik under de första 20 minuterna. Sedan klev IFK upp lite mer i banan. Men känslan var ändå att bortalaget hade full koll på grejerna.
– Malmö är för bra för allsvenskan. Vi försökte och kämpade. Men de är helt enkelt bättre. Första målet tidigt och redan där blev det uppförsbacke. Vi är alldeles för långt borta för att kunna hota dem, säger IFK-tränaren Anes Mravac.

Han fortsätter med att summera matchen:
– För det försa känns det som att man är trött på att spela i Borås. Man är sugen på att vända hem och spela hemma och spela inför vår hemmapublik. Alla har gjort det bra, men det har påverkat vår planering. Det är min första känsla.

En av de piggare IFK-spelarna var Frank Junior Agyei. Han tvingades dock utgå efter 30 minuter spelade. Enligt Discovery ska det röra sig om en axel ur led.
– Första rapporten säger att det inte är någon större fara, berättar IFK-tränaren.

MFF kunde sedan göra 2–0 och gick med det resultatet till halvtidsvila.

Till den andra halvleken gjorde Anes Mravac ett dubbelbyte. Ut med Simon Thern och Marco Bustos. In med Kenan Bilalovic och Mohammad Alsalkhadi. Anes Mravac menade i Discoverys sändning att han gjorde bytet för att få in mer fart. Han var också kritisk till lagets sätt att försvara.

Tycker du att det blev bättre i andra halvlek?
– Det får jag kolla i efterhand för att kunna ge dig en rättvis bild. Jag tycker vi försvarade på ett bättre sätt i andra halvlek, det är min känsla. Men överlag behöver vi bli bättre.

Malmö inledde andra halvleken precis som man startade den första och sex minuter in satt trean bakom IFK-målvakten Viktor Andersson. Detta sedan IFK gått bort sig rejält i försvaret. Lite senare utökade MFF till 4–0 och kunde bärga tre poäng.

Anes Mravac säger att han vill plussa för de yngre spelarna.
– Viktor Andersson fortsätter att göra det bra. Vi har ett ungt mittbackspar som får ännu mer rutin och får växa i sin roll. Vi byter in Mohammad Alsalkhadi som aldrig spelat i allsvenskan. Kenan Bilalovic. Frank Junior gör fina 30 minuter innan han skadas. Vi har många unga spelare som får växa in i det. Det tar jag med mig som positivt och för oss är det viktigt att fokusera framåt.

Du är inne på det i början. 28 april är nästa hemmamatch. Spelar ni den på Finnvedsvallen?
– Jag hoppas verkligen det av hela mitt hjärta.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *