Fotboll

Missad straff av Kärda – Bredaryd tar semester som serieledare

Fotboll Tabellåttan Kärda kämpade tappert i sista matchen innan semester. I en jämn och tuff match blev det dock inga poäng mot serieledarna Bredaryd – 1–3 (1–1).

Kärdas tränare Mattias "kneg" Johansson funderar och gör anteckningar. Foto: Hedin Väisänen/Arkivbild

Det var två lag med olika vindar som ställdes mot varann i vårsäsongens sista match. För Kärda har det varit mer motvind än medvind. Och tvärtom för Bredaryd. Det märktes också på slutresultatet, där Bredaryd vände underläge 1–0 till seger 1–3 på Kärdas hemmaplan. Tilläggas ska göras att hemmalaget missade en straff i den 85:e matchminuten.
– Vi håller oss till vår spelidé i först, men bjuder alldeles för enkelt på deras mål, säger Kärdas tränare Mattias ”kneg” Johansson.

Bredaryd hade på nytt svårigheter att få ihop ett lag, då många var borta.
– Vi hade återigen svårt att få ihop ett lag. Men det är inget vi ska skylla på. Jag tycker ändå kontrollerar matchen, trots en del slarv i första, sett över 90 minuter och kunde gjort några fler mål, säger Bredaryds tränare Senad Zulovic.

Det var likaläge, 1–1, efter första halvleken.
– Vi skulle fortsätta som vi gjort under de första 45 minuterna, säger Johansson medan Bredaryds tränare var mindre nöjd med deras insats.
– Jag var inte nöjd med första. Man måste jobba lika hårt på alla delar men backlinjen och mittfältet fick slita onödigt hårt, säger Zulovic.

I Kärda får Martin Johansson lite extra plus.
– Men alla kämpar väl till slutsignalen, konstaterar Johansson.

För Bredaryd är det tre spelare som utmärker sig lite extra i segermatchen.
– Ivan Zuna, Filip Andersson och Rasmus Bengtsson gör det bra idag och sliter på sina positioner, säger Zulovic.

Semester stundar – Hur vill ni säga att vårsäsong varit?

Kärda:
– Det har varit mycket upp och ner. Vi har inte fått startat med samma spelare utan fått göra många ändringar. Det gör att vår spelidé inte kunnat genomföras så som vi ville. Nu hoppas vi på att skadorna är bort och att vi får jobba mer med anfallsinriktad fotboll under hösten.

Bredaryd:
– Vi måste förbereda oss nu till hösten på ett bra sätt. Det är en otroligt bra grupp med många olika karaktärer. Vi har skapat oss ett bra utgångsläge till hösten men måste vara ödmjuk inför varje match.

 

Text: Kenneth Andersson

Foto: Hedin Väisänen/Arkivbild

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *