Fotboll

”Nya” IFK premiärföll

Fotboll Mycket har hänt i IFK Värnamo sedan superettan avslutades i höstas. I dag visade sig de vit-blå åter upp sig i årets första träningsmatch och det blev förlust.

Flera rutinerade och framför allt duktiga spelare har lämnat IFK Värnamo de senaste månaderna och klubben har också nya tränare. Då går det inte att förvänta sig stordåd direkt. Laget måste få tid på sig.

Första träningsmatchen på Ljusseveka konstgräs slurtade i förlust. Gästande seriekollegan Trelleborgs FF vann med 3–1. Det är väl inte positivt, men mycket i vad IFK visade upp ger ett starkt hopp om att det kan bli riktigt bra.

– Matchen blev väl lite som förväntat. Vi gjorde en bra första halvlek även om vi hade en svag period i slutet, tyckte nye tränaren Christian Järdler.

Ja, de första 45 minuterna såg lovande ut. Friska takter, bra tempo och många snabba pass som allt som oftast var rätt adresserade.

– Inledningen var riktigt bra och vi hade flera chanser som vi måste utnyttja bättre, menar Järdler.

Definitivt, men det är ju bättre att chanserna sitter när det tävlas om poäng.

 

Tre snabba mål

När många av de runt 250 åskådarna började tro att det skulle stå 0–0 i paus tappade IFK lite koncentration och vips kom 0–1, följt av 0–2. Återbördade Petar Petrovic tände emellertid hopp med en snabb reducering i halvlekens slutsekunder.

I andra halvlek blev det många byten, vilket var väntat. Spelet blev lite ojämnare, men stundtals var det bra blandat med mindre bra.

– Vi blev lite slarviga, hade svårt att ta rätt beslut och det fanns en del vi inte hanterade rätt. Vi mötte bra motstånd, Trelleborg har flera spelare med bra erfarenhet.

Många nya ansikten fick visa upp sig inför hemmapubliken och den som gladde mest var Petar Petrovic som var i IFK 2015. Han verkar ha ”växt till sig” rejält. På topp bredvid Pär Cederqvist spelade Ryan Finley, hämtad i USA. En frisk fläkt, snabb i steget och med härlig vilja. Blir intressant att se framöver.

Två nya mittbackar hade IFK, Fredrik Lundgren och Tyler Lissette. Båda är välväxta och har alla möjligheter att bli en stark mur.

Axel Grahn, 20 år, kom in i andra halvlek.

• Vem är det?

– En spelare från HIF (Helsingborg) som är och tränar med oss, men han kommer att spela med Eskilsminne, informerar Järdler.

Debuten är avklarad med förlust som facit. Siffrorna spelar mindre betydelse, även om det är bättre att vinna. Det viktiga var att laget visade att det finns kvalitéer och intentioner. Vi är bara i början, mycket kommer att bli bättre.

 

Matchfakta

IFK Värnamo–Trelleborgs FF

1–3 (1–2)

Mål: 0–1 (40) Mattias Håkansson, 0–4 (43) Dino Islamovic, 1–2 (45) Petar Petrovic, 1–3 (78) Dino Islamovic.

Avslut på mål: 6–8 (5–4).

Avslut utanför mål: 5–5 (3–4).

Hörnor: 6–3 (4–0).

Varningar: TFF 1.

IFK:s lag: Tobias Andersson (45)– Victor Nilsson, Fredrik Lundgren, Tyler Lissette (70), Freddy Winst– Oskar Johansson (83), Simon Nilsson, Albin Seger (54), Petar Petrovic– Ryan Finley, Pär Cederqvist (73).

Avbytare: Ivan Babovic (46), Axel Grahn (54), Oskar Dahlström (70), Melvin Frithzell (73), Yves Nkuru (83).

Domare: Jonas Karlsson, Målilla.

Publik: cirka 250.

Taggar

Dela