Fotboll

Positiva besked från SIS första träningsmatch

Fotboll Första träningsmatchen slutade i vinst för SIS med 1–0 mot Bor. "Vi vill bygga upp en bra stomme inför framtiden", säger tränaren Anders Freden.

– Första träningsmatchen var något som vi har längtat efter, säger nya tränaren Anders Fredén.

– Vi åker med många spelare och alla fick spela. Dessutom är det ju första gången vi får se hur spelet ser ut på fullstor plan men vi gör det bra och håller tätt bakåt. Speciellt i första halvlek så finns många positiva tendenser då vi rullar runt och värderar våra lägen medan i andra halvleken så gör vi rätt många byten och lite mer chansspel.

Målet gjordes av Axel Jonsson en kvart in i matchen.

– Vi har kört på rätt bra med träningspass. Två gånger i veckan har vi varit ute på konstgräset och sedan ett fyspass så där ligger vi nog rätt bra, bättre än de flesta i divisionen. Sedan har det varit en del träningar som vädret påverkat men även dagens match såg vi mer som ett träningspass.

– Alla gjorde det bra men Nils Svanström som är 16 år och spelade vänsterback kommer bli en viktig pjäs under säsongen. Han kommer blomma ut ordentligt med sin fina vänsterfot, fysik och spelförståelse.

– Vi har ett väldigt ungt lag då de flesta är mellan 16 och 21 år. Sedan har vi ju en riktig stabil pjäs i Jonte Sandberg som är 38 men vi ska försöka sätta ett spel som vi så småningom kan vara stolta över och inte fokusera så mycket på tabellplacering utan bygga upp en bra stomme som vi kan bygga på framöver, avslutar Anders Fredén.


– Det kändes att det var vår första träningsmatch för i första halvlek var vi inte alls med, säger Bors nya tränare Senudin Sumic.

– De hade mycket bollinnehav och styrde spelet. I andra halvleken klev vi fram och vågade lite mer, vi skapar några ”nästan” lägen men kanske inte något superläge. Sedan möter vi ju ett duktigt och spelskickligt lag som är fysiskt starka så att förlora med 0–1 är ingen skräll men vi höjer oss verkligen i andra halvlek.

Senudin Sumic vill lyfta fram Oliver Arthursson och Alfred Svensson lite extra i dagens match.

– Vi har ju tränat sedan i början av januari med bra uppslutning men med tanke på att vi har ett nytt spelsystem och nya positioner så är det inte så konstigt att det tar en hel halvlek att komma in i matchen.

– Vi har en ung trupp som vi ska utveckla, avslutar Senudin Sumic.

 

Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *